4 bin 522 sağlıkçı alınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2014 Güncelleme 06 Mart 2014, 00:00
4 bin 522 sağlıkçı alınacak

İÇİNDEKİLER

Devlet Personel Başkanlığı'ndan, kadro bekleyen sağlık personeline müjde geldi. Başkanlık; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına 4 bin 522 kişi alınacağını açıkladı. En fazla alım, 2 bin 305 kişiyle hemşire kadrosuna yapılacak. Hemşireleri bin 80 kadro ile sağlık teknikeri, 400 kadro ile ebeler izliyor. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı'na 3 bin 202, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'na 810, Sağlık Bakanlığı'na ise 510 kişi alınacak.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN
Acil personel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, atamalar 5 Mart-10 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme işlemine ait tercih kılavuzuna, ÖSYM Başkanlığı resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor. Yapılacak yerleştirme "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" kapsamında bir merkezi yerleştirme olup, diğer merkezi yerleştirme işlemleri için geçerli uygulama ve kurallar bu yerleştirme için de geçerli. Bu nedenle yerleşen adaylar herhangi bir şekilde Haziran'da gerçekleşecek merkezi yerleştirmeye katılamayacak.

YARIN SON GÜN
27 Nisan'da yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için başvuru süresi yarın sona erecek. ÖSYM'nin açıklamasına göre; EKPSS'ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuracak.