Esnafa af sevinci

Bağ-Kur prim borcu olanlara af getiren tasarı büyük sevinç yarattı. Borçlu esnaf, yasanın bir an önce çıkmasını bekliyor. Böylece sağlık hizmetine de kavuşulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2014 Güncelleme 27 Şubat 2014, 00:21
Esnafa af sevinci

İÇİNDEKİLER

Esnafın heyecanla beklediği düzenlemede sona gelindi. Bağ-Kur prim borcu olanlara af getiren tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Meclis yolundaki tasarı, borçlu esnafı sevince boğdu. Esnaf, tasarının bir an önce yasalaşmasını istiyor. Tasarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlandı, Bakanlar Kurulu'nda imzalar tamamlanınca da Meclis'e sevk edilecek. Düzenleme, Bağ-Kur prim borcu olanlara nefes aldıracak.

DONDURMA İMKANI
Edinilen bilgiye göre; Bağ- Kur borcu olanlar, bu borcu taksitle ödeyebilecek, ya da hizmet süreleriyle birlikte sildirecek. Tasarı ile 2008'in öncesine ait 5 yıllık prim borçları silinecek. Uzmanlar, prim borcu olup da ödeyemeyenlerin sigortalılığını dondurarak, prim borçlarını sildirmelerinde bir engel olmadığını belirtiyor. Borçlular, primlerini ödeyecek duruma geldiklerinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurup borcu ödeyerek silinen günlerini yeniden kazanma imkanına sahip olabilecek. Tasarıda yer alan düzenlemeden Bağ-Kur kaydı olup da 24 aydan fazla prim borcu olanlar yararlanabilecek. 2 yıldan fazla süredeki borçlarla birlikte hizmet de silinecek. Durdurulan hizmetler ileriki yıllarda ödenebilecek. İster 2 ister 5 yıl olsun ihya edilebilecek. Silinen borç, hizmet açılarak aktif hale getirilebilecek.