Maaş artıyor

Sözleşmeliyken kadroya geçen iş ve meslek danışmanlarının (İMD) maaşları düştü. Düşen maaşlar eski haline getiriliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2014 Güncelleme 18 Şubat 2014, 00:00
Maaş artıyor

İÇİNDEKİLER

İş ve meslek danışmanlarının (İMD) maaş sorunu bitiyor. Sözleşmeliden memur kadrosuna geçirilmeleri ile maaşları 2 bin 500 liradan bin 800 liraya düşen İMD'lere, görev tazminatı verilecek. Böylece İMD'lerin kayıpları telafi edilecek.

GÖREV TAZMİNATI VERİLECEK
Nisan 2012'de işsizliği azaltmak ve işverenle iş arayan arasında aracılık etmek üzere İŞKUR bünyesinde işe başlayan yaklaşık 4 bin kişinin maaşı artacak. Edinilen bilgiye göre; İMD'ler için yasa hazırlığı çalışmaları tamamlandı ve Meclis'e sunuldu. Hazırlanan tasarıda, İMD'lerin sorunları görev tazminatı verilmesi ile çözülüyor. Üniversite mezunu, KPSS puanıyla kurslara katılan ve kurs sonunda 5 aşamalı sınavdan geçip sertifika almaya hak kazanan İMD'lerin diğer sorunları ise devam ediyor.

7 BİNİ ATAMA BEKLİYOR
Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin İMD, atama bekliyor. İMD'lerin atama sorunlarını son olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Tayyip Erdoğan'a iletmişti. Danışmanlar maliyeti bin lirayı bulan sınavı kazanmalarına rağmen atamalarının yapılmadığını belirterek, 9 aydır atama mücadelesi sürdürdüklerini, mutlu sona ulaşmak istediklerini ifade ediyor.