Yeşil Kartlı'ya indirimli elektrik

2-2.5 milyon dar gelirli meskene, 'indirimli elektrik' verilmesi gündeme geldi. Öneri yakında ilgili bakanlıklara sunulacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2014 Güncelleme 10 Şubat 2014, 01:55
Yeşil Kartlı’ya indirimli elektrik

İÇİNDEKİLER

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), 2-2.5 milyon dar gelirli meskene 'indirimli elektrik' verilmesine yönelik proje hazırlıyor. ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel, dar gelirlinin elektrik faturasında indirim yapılması ve bu tutarın devlet tarafından karşılanması için çalışma yaptıklarını söyledi. Tüketicinin Desteklenmesi Çalışma Grubu olarak proje detaylarını bir kitapçıkta toplayıp Enerji Bakanlığı'nı bilgilendireceklerini, daha sonra sübvansiyonu sağlaması öngörülen Aile Bakanlığı'na öneri olarak sunacaklarını anlatan Yüksel, şöyle konuştu:

KAÇAK AZALIR
"10 milyon Yeşil Kart kullanıcısı yaklaşık 2-2.5 milyon hanede yaşıyor. Bu meskenlerin aylık elektrik faturaları ortalama 50 lira. Bu meskenlere yapılacak indirimin maliyeti yıllık 1-1.5 milyar lira civarında. Bu tür bir uygulama, kaçak elektrik kullanımını azaltır. Faturalardan 1.5 milyar liraya yakın tasarruf sağlanırsa, bu sübvansiyon kendini amorti edebiliyor."