Bağ-Kur'lu zam istiyor

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri, memurlar gibi zam almak istiyor; 'Biz de bu ülke için çalıştık. Aradaki bu fark niye?' diye soruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2013 Güncelleme 12 Aralık 2013, 00:00
Bağ-Kur’lu zam istiyor

İÇİNDEKİLER

Ocak'ta tüm emekliler zam alacak. Memur emeklileri 140 lira ve enflasyon farkı, işçi ve Bağ- Kur emeklileri ise son 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. Geçtiğimiz gün emekliler, Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek, memur emeklisine verilecek zammın, diğer emeklilere de verilmesini talep etmişti. Gazetemizi arayan birçok işçi ve Bağ-Kur emeklisi de aynı talebini dile getirdi. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri, memurlar gibi zam almak istediklerini, kendilerine de eşit oranda artış yapılmasını talep ettiklerini söylüyor. Vatandaşlar; memur, işçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasında oluşan farkın giderilmesini istiyor. Telefonlarımızı kilitleyen okuyucularımızdan gelen bazı istek ve şikayetler şöyle:

* 9 Bin 400 günden emekli oldum. Maden işçisiydim. Bin 370 lira emekli maaşım var. 7 bin günden emekli olan arkadaşlarım bin 500 lira alıyor. Ayrıca memur emeklisine ayrı, işçi ve Bağ-Kur emeklisine ayrı zam yapıyorlar. Bakkala gittiğimizde, "Ekmek size 5 kuruş, memur emeklisine 50 kuruş" demiyorlar. Bu aradaki fark neden? Biz de bu ülke için hizmet verdik.

EMEKLİYİ DUYUN
* Memur olan arkadaşımla birlikte 5 yıl önce Bağ-Kur'dan emekli oldum. İlk emekli olduğumuzda maaşlarımız hemen hemen aynıydı. Ama aradan geçen yıllar içinde maaşlarımız arasında uçurum oluştu. Ben de bu ülke için hizmet ettim, dişimle tırnağımla çalıştım.

* Bağ-Kur emeklisiyim. Küçük bir dükkanım var. Bunu çalıştırmaya devam ediyorum. Ama maaşımdan sosyal güvenlik destek primi kesiyorlar. Böyle şey olur mu? Maaşım düşük. Yoksa emekli olup çalışmaya devam etmek ister miyim? Destek primi kesintisi durdurulsun.

* Ben Bağ-Kur emeklisiyim, eşim ise memur emeklisi. Ona 140 lira zam verecekler, bana ise 30 lira. O da emekli, ben de. Bu fark niye? Adaletli davranılmasını talep ediyorum.