Gezi dışarıda hasar yarattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2013 Güncelleme 28 Eylül 2013, 00:00
Gezi dışarıda hasar yarattı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gezi Parkı'ndaki sadece çevre kaygısıyla başlayan protestoların daha sonra çok farklı şekil aldığını, pek çok yasa dışı örgütün işin içine girdiğini belirterek, bunların çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti. Babacan, "Türkiye'nin dış algısında ciddi bir hasar meydana geldi. Bu hasarın öyle hemen bir kaç ayda tamir edilebilecek bir hasar olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu. Piyasalarda son 4 aydır süren dalgalanmaların en önemli sebebinin tüm gelişmekte olan ülkeleri etkileyen genel tablo olduğunu söyleyen Babacan, "Ama ikinci sırada belki artı etki olarak bu Gezi olaylarını kabul etmek lazım. Çünkü algı bozulduğunda yatırımcı kararları etkileniyor" dedi.

ELEKTRİK VE GAZA ZAM YOK
Ali Babacan, doğalgaz ve elektrikte önümüzdeki aylarda herhangi bir fiyat ayarlaması yapılmayacağını açıkladı. Kurdaki artışın enerji fiyatlarına yansımasıyla ilgili soru üzerine Babacan, doğalgaz ve elektrikte şu an için bir fiyat ayarlamasının söz konusu olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Doğalgaz ve elektrik konusunda önümüzdeki aylarda herhangi bir fiyat ayarlaması yapılmayacak ama birkaç ay sonra kur ve petrol fiyatlarına bakılacak, ona göre hareket edilecek. Ekim, Kasım ve Aralık'ta zam görünmüyor."

ÇOCUK PAKETİ BAŞBAKAN'DA
Başbakan Yardımcısı Babacan, istihdamla ilgili pek çok konu üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kadınların hem çocuk sahibi olması hem de çalıştığı işten kopmamasını öngören paketin, pek çok sivil toplum örgütü ve uzman kişilerin görüşleri alınarak hazırlandığını belirten Babacan, çalışmanın Başbakan Tayyip Erdoğan'a iletildiğini, en geç birkaç hafta içerisinde açıklanabileceğini anlattı. Babacan, paketin Ocak ayından önce Meclis'ten geçebileceğini kaydetti.