Promosyon masada

Memurların beklediği toplu sözleşme maratonu başladı. Görüşmelerde zammın yanı sıra memur emeklisine promosyon ve 4C'liye kadro da masaya yatırılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2013 Güncelleme 02 Ağustos 2013, 00:00
Promosyon masada

İÇİNDEKİLER

Kamu kesimi ile memur sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilki dün gerçekleşti. Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlık yaptığı görüşmelerde, sendikalar taleplerini açıkladı.

TABAN AYLIĞA ZAM
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tüm memurların promosyon ücreti aldığını, bu imkanın memur emeklilerine de sağlanması gerektiğini savunarak, "Bankalarla anlaşılarak memur emeklilerine 2 ya da 2.5 yılda promosyon ücreti olarak 1'er maaş kaynak sağlanabilir" dedi. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı olarak konuşan Gündoğdu, görüşmelerde taleplerine taban aylığa 100 lira zam belirleyerek başladıklarını belirterek, masadan kalkarken 4C'liler için artık kadro kararının da çıkmış olmasını istediklerini vurguladı.

21 AĞUSTOS'TA BELLİ
Görüşmelerin takvimi de belirlendi. Hizmet kollarının sunumları 5 Ağustos'a kadar devam edecek. 6 Ağustos'ta ise hükümet zam teklifini açıklayacak. En geç 21 Ağustos'ta ise maaş zamları belli olacak.

10 YILDA YÜZDE 91 ZAM
Çalışma Bakanı Çelik, 10 yıllık dönemde ortalama memur aylığında enflasyondan arındırılmış şekilde, reel olarak yüzde 50 artış sağlandığını söyledi. Çelik, en düşük memur aylığında ise reel olarak yüzde 91 oranında artış sağlandığını kaydetti.