Musul'u Çalık aydınlatacak

Çalık Enerji'nin Musul'da yapımını üstlendiği 750 megavatlık santralde 2 türbin ateşlendi. Santral, Musul'un elektrik ihtiyacını karşılayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ağustos 2013 Güncelleme 01 Ağustos 2013, 00:00
Musul’u Çalık aydınlatacak

İÇİNDEKİLER

Çalık Enerji tarafından Irak'ın Musul kentinde yapımı üstlenilen 750 megavatlık (MW) Nainawa santralinde sona yaklaşılıyor. Musul'un elektrik ihtiyacını karşılayacak santralin 2 türbini ateşlendi. Kalan 4 türbinin Eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

388.5 MİLYON $'LIK PROJE
Proje Müdürü Abdullah Baş, Nainawa'nın Irak'ın en büyük 4'üncü santrali olacağını belirterek, "Irak'ın en büyük santralini Kerbela'da yine biz yapıyoruz. Kerbela Al- Khairat santrali, şu an 8 türbiniyle bin MW elektrik üretiyor. Kısmet olursa bayramdan sonra 2 türbini daha aktif hale getirip, bunu bin 250 MW'a çıkaracağız. 2 santralden toplam 2 bin MW elektrik üreteceğiz. Irak'ın ihtiyacının 8'de 1'ini karşılamış olacağız" dedi. Nainawa santralinde 6 türbin olduğunu belirten Baş, "2 türbini ateşledik, bayramdan sonra 2 türbini daha ateşleyeceğiz. Eylül'de ise son 2 türbin bitmiş olacak. Proje, Musul'un elektrik ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu. Baş, 388.5 milyon dolarlık projede, 110 mühendis ve bin işçinin çalıştığını söyledi. Santralin temeli Mayıs 2011'de Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Enerji Genel Müdürü Dr. Osman Saim Dinç, Musul Valisi Esil Nuceyfi ve Irak Elektrik Bakan Yardımcısı Saad İbrahim Hammudi'nin katılımıyla atılmıştı.