5 yıldızlı iftar

11 ayın sultanı Ramazan için 5 yıldızlı otellerde çeşit çeşit iftar mönüleri hazırlandı İstanbul'daki otellerde iftar yapmanın maliyeti, kişi başı 92 ila 170 lira arasında...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2013 Güncelleme 07 Temmuz 2013, 03:20
5 yıldızlı iftar

İÇİNDEKİLER

5 yıldızlı oteller, Ramazan ayına hazır. Ramazan'a özel çeşit çeşit iftar mönüleri oluşturan oteller, fiyatları da belirledi. Mönülerde Osmanlı ve Türk mutfağına ağırlık verilirken, dünya mutfağı da mönüler arasında yer alıyor. İstanbul'da 5 yıldızlı otellerin iftar mönülerinin fiyatları 92 lira ila 170 lira arasında değişiyor. Geçen yıl ise fiyat aralığı 90-160 lira olarak gerçekleşmişti. Bazı otellerin bu Ramazan için hazırladığı mönüler ve fiyatları şöyle:

Çırağan Palace Kempinski
Tuğra Restoran: Kişi başı 160 lira, Osmanlı mutfağı. Mönü: İftariyelikler, çorba, salata, sıcak başlangıç, ana yemek, tatlı. Laledan Restoran: Kişi başı 150 lira, dünya mutfağı. Mönü: İftariyelikler, çorba, salata, sıcak başlangıç, ana yemek, tatlı. Bosphorus Grill: Kişi başı 170 lira, açık büfe.

Swissotel
Cafe Swiss: Kişi başı 145 lira. Mönü: İftariyelikler, çorba, salata, sıcak başlangıç, ana yemek, tatlı.

Hilton
Bosphorus Teras: Kişi başı 115 lira, açık büfe Albushra Restoran: Kişi başı 95 lira, Lübnan mutfağı Mönü: İftariyelikler, çorba, sıcak meze, soğuk meze, ana yemek, salata, tatlı.

Ritz Carlton
Cintemani Restoran: Kişi başı 135 lira, açık büfe

Ceylan InterContinental
Safran Restoran: Kişi başı 125 lira, Türk mutfağı Mönü: İftariyelikler, çorba, sıcak meze, soğuk meze, ana yemek, salata, tatlı.

Four Seasons Beşiktaş
Aqua Restoran: Kişi başı 160 lira, açık büfe.

Conrad İstanbul Otel
Monet Restoran: 115 lira, Türk mutfağı. Mönü: İftariyelikler, çorba, sıcak meze, soğuk meze, ana yemek, salata, tatlı.

Mövenpick Hotel
Azzur Restoran: 92 lira, Türk ve Osmanlı mutfağı. Mönü: İftariyelikler, çorba, sıcak meze, soğuk meze, ana yemek, salata, tatlı.

The Green Park:
Pendik, Bostancı, Merter, Taksim ve Kartepe'deki restoranlarında açık büfe mönüleri 49 liradan başlıyor.

TAM GAZ DENETİM
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,
Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu'nun 'aldatıcı ve yanıltıcı' reklamlara yönelik gerçekleştirdiği denetimlere etkin şekilde devam edeceğini bildirdi. Dükkan, büfe, mağaza, alışveriş merkezleri ve depolar ile hal ve pazar yerlerindeki denetimleri de artıracaklarına dikkati çeken Yazıcı, buralarda satılan her türlü mala ilişkin fiyat listelerinin Bakanlık müfettişleri, ticaret il müdürlükleri ve belediyelerce görevlendirilen personel tarafından denetleneceğini kaydetti.

'KÜBA'DA BİLE İFTAR VERECEĞİZ'
Türkiye Diyanet Vakfı
(TDV), Ramazan'da tüm Türkiye'nin yanı sıra Mescid-i Aksa'dan Küba'ya kadar dünyanın birçok yerinde iftar organizasyonu düzenleyecek. TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, vakıf olarak geçen yıl bazı illerde organize ettikleri Ramazan programlarını tüm ülkeye yayacaklarını belirtti. Tutkun, gerek yurt içinde gerek yurt dışında muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere 12 bini aşkın gıda kolisi hazırlandıklarını dile getirdi.


ÖZLEM KAMER TERCANLI