Fatura şokuna son

Telefon, internet ve uydu-kablo TV faturalarında bugün üst sınır uygulaması başlıyor. Tüketici limite ulaştığında uyarılacak, fatura sürprizi olmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2013 Güncelleme 01 Temmuz 2013, 03:15
Fatura şokuna son

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen, fatura üst sınırı uygulamasına bugünden itibaren başlanacağını açıkladı.

ÜCRETSİZ UYARILACAK
Vatandaşların karşılaştıkları yüksek fatura sürprizini engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 'Fatura Üst Sınırı Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar'ın hazırlandığını belirten Yıldırım, tüketicinin tercihi doğrultusunda faturalara, aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini söyledi. İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Telefon, internet veya TV abonelik hizmetlerinin kullanımına bağlı olarak fatura miktarı aylık olarak belirlenmiş olan üst sınıra ulaştığında aboneler ücretsiz kısa mesajla uyarılacak. Fatura üst sınır tercihinde bulunan tüm aboneler fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecek." Yıldırım, faturalara üst sınır getirilmesi ve bu konuda abonelerin bilgilendirilmesi yükümlülüğünün, abone sayısı 200 binin üzerinde olan cep telefonu, sabit telefon, uydu-kablo TV işletmecileri ile internet servis sağlayıcılarını kapsayacağını belirtti.