Evlilik cüzdanı

Evlilikler hız kazandı, piyasa hareketlendi. Gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan alyansa evlenmek için cüzdandan en az 10 bin 350 lira çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2013 Güncelleme 28 Haziran 2013, 00:00
Evlilik cüzdanı

İÇİNDEKİLER

Yılda 660 bin çiftin evlendiği ülkemizde, düğün pazarı dev bir sektör haline geldi. Mobilyadan beyaz eşyaya, kuyumdan davetiyeye, düğün salonundan kuaförüne kadar 20'den fazla sektörü hareketlendiren evlilik pazarı, çiftlere de binbir çeşit seçenek sunuyor.

Evlenecek çiftler de bütçelerine göre, alışverişlerini yapıyor. Ev eşyası, gelinlik, damatlık ve salon masrafları gibi maliyetleriyle 10 bin 350 liradan başlayan evlilikler, özellikle yaz aylarında ekonomiye büyük canlılık getiriyor.

Firmalar düğün sezonunda, yaptıkları kampanyalar ile pastadan daha fazla pay kapmaya çalışıyor.



TÜM EŞYALAR 5 BİN 999 LİRA
Evleneceklere indirimli fiyatlar sunduklarını söyleyen Eskidji Bit Pazarı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Gürkan, "Komple mobilya ve 4'lü beyaz eşya takımını 5 bin 999 liraya sunuyoruz" dedi. Gürkan, her bütçeye uygun ürünlerinin olduğunu kaydetti.



TAKIDA İNDİRİM
Wedding World Kuyumcukent yetkilileri, takıyı imalattan direkt sunduğu için fiyatlarda yüzde 40'a varan indirimler uygulandığını açıkladı.

Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Esin Arıcan ise, kiralık gelinliklerin bin-bin 800, satılıkların bin 500-6 bin lira aralığında olduğunu söyledi.

Arıcan, "Tabii ki gelinin isteklerine göre fiyatlar çok daha yukarılara çıkabiliyor" dedi.

Özlem Kamer Tercanlı