Yasağı delen kapanır

Sigara yasağı için 'Cezasını öder içiririm' diyen işletmelere, Başbakan Erdoğan sert çıktı: Bunu diyenlere kapatmaya kadar giden ceza verilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2013 Güncelleme 01 Haziran 2013, 02:13
Yasağı delen kapanır

İÇİNDEKİLER

Hükümet, sigara yasağını delen restoranlarla ilgili yeni tedbirler alıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sigara yasağına uymayan restoran sahiplerine sert mesajlar vererek, mekanı kapatmaya kadar gidebileceklerini söyledi. Restoran sahiplerinin '5 bin liraysa bunun cezası, ben 5 bin lirayı öderim' dediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Kusura bakma, sen '5 binle yine ben bu yola devam ederim' diyorsan, biz de otururuz, yeni bir kararla çok daha farklı uygulamaları devreye sokabiliriz. Bu kapatmaya kadar seni götürür" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, işyerlerinde sigara içme yasağına uyulmaması halinde verilen cezaların daha da ağırlaşabileceğini dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi:
* Dünyada 1.2 milyar kişi, ülkemizde de 15 milyon kişi sigara içiyor. Dünyada her yıl 5 milyon, ülkemizde 100 bin kişi tütün kullanımına bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Her yıl dünyada 600 bin kişi, sigara dumanına maruz kaldığı için ölüyor.
* Biz sigaraya yüzde 82 vergi oranı uyguluyoruz. Uyarıların sigara paketleri üzerinde daha görünür olmasını sağlıyoruz.