Türkiye onu konuşuyor

Moody's, Türkiye'nin notunu artırıp, bir üst lige çıkardı... Ekonomi çevreleri, kararı olumlu buldu. Asıl ilgiyi ise artışı günü gününe geçen yıl bilen Gelberi gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 00:56
Türkiye onu konuşuyor

İÇİNDEKİLER

Ekonomi dünyası, uluslararası ekonomiye ilişkin tahminleri büyük ölçüde tutan ve 'Kahin' lakabıyla anılan Nouriel Roubini'den sonra, aynı sıfata aday yeni bir isimle karşı karşıya. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüştüğü önceki gün, Moody's'in de Türkiye'nin notunu artırması, gözleri ekonomist Ali İhsan Gelberi'ye çevirdi. Gelberi, sosyal medyada en çok tartışılan isimlerden biri haline geldi. Gelberi'nin 'trendtopics'lerde zirveye çıkmasına, 25 Aralık 2012 tarihinde attığı "Başbakan'ın Obama ile görüştüğü gün Türkiye'nin notu artacak" şeklindeki bir tweet neden oldu.

GÜNÜ BELLİYDİ
Gelberi, 'tweet'i ile not artışını günü gününe bilmiş oldu. 1960 doğumlu Gelberi, Garanti Bankası'nda çalışıyor.

TARİH VERİP YAZDI
Ali İhsan Gelberi, 25 Aralık 2012 tarihinde attığı tweet ile, notumuzun hangi gün artacağını yazmıştı.

GÖZLER S&P'DE
Türkiye'ye ikinci 'yatırım yapılabilir' notu geldi. Fitch'in ardından, Moody's de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti. Şimdi gözler bir Standard&Poor's'a (S&P) çevrildi. Gelecek 3 ay içerisinde S&P tarafından 'yatırım yapılabilir' ülke notu geleceği belirtiliyor.