Grev piyangosu

Türk Hava Yolları çalışanları, greve katılmamanın mükafatını zamla alacak. Sendika 22 Mayıs'a kadar masaya gelmez ise THY sözleşme yapılmış gibi zamlı maaş verecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 00:00
Grev piyangosu

İÇİNDEKİLER

Hava-İş Sendikası'nın 15 Mayıs'ta başlattığı grev 'havada' kaldı, Türk Hava Yolları (THY) çalışanları görevlerinden ayrılmadı. Şirket de çalışanlarının bu kararını 'zam' ile ödüllendirecek. THY'den yapılan açıklamada, sendikanın 15 Mayıs'ta uygulamaya koyduğu grev kararına çalışanların itibar etmediği ve operasyonların aksamadan sürdüğü belirtilerek, çalışanlara teşekkür edildi.

SÖZLEŞME DAVETİ YAPTI
Hava-İş Sendikası'nı, 22 Mayıs'a kadar 24'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni (TİS) imzalamaya davet eden THY, bu tarihe kadar sözleşmenin imzalanmaması durumunda, sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarına zam yapacağını ifade etti. Açıklamada, şöyle denildi: "24'üncü Dönem TİS imzalanamadığı takdirde THY, sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarımızın 23'üncü Dönem TİS ile sağlanan mevcut çalışma koşullarından, sosyal ve özlük haklarından hiçbir geriye gidiş olmaksızın; toplu iş sözleşmesinde yer alan tüm kurallar ve limitler aynen geçerli olacak şekilde uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırmıştır."

RAPORLULAR BİLE ÇALIŞTI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grev başladığı andan itibaren hiçbir uçak seferinin iptal edilmediğini ve çalışanların hiçbirinin greve itibar etmediğini söyledi. Topçu, "THY çalışanı, aidiyet duygusuyla, bu kadar emeğin gerekçesi olmayan bir grevle heba edilmesine izin vermedi. Daha önce hastalıktan dolayı rapor alanlar dahi işinin başına geldi ve şirketine sahip çıktı" diye konuştu.