Bebeklere dikkat!

Bakan Yazıcı, bebek ürünleriyle ilgili çarpıcı açıklama yaptı: Mama önlükleri, uyku ve banyo malzemelerinde ciddi riskler bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2013 Güncelleme 07 Mayıs 2013, 00:00
Bebeklere dikkat!

İÇİNDEKİLER

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan bebek ürünleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Yazıcı, yapılan piyasa araştırmalarında mama önlükleri, bebek uyku ve banyo malzemeleri ile bebeklerin tuvalet eğitimlerinde kullanılan ürünlerde ciddi risklerin bulunduğunu ifade etti.

TAM GAZ DENETİM
Yürürlükteki 'Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ' ile bebek ve çocukların korunmasının hedeflendiğine dikkati çeken Yazıcı, tüketicinin korunması ve gözetilmesi noktasında Bakanlık olarak büyük bir titizlik ve hassasiyet gösterildiğini söyledi. Söz konusu tebliğ kapsamındaki denetimlerin devam ettiğine işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Şubat'ta İzmir ve Kayseri'de çocuk giysilerinde ciddi bir risk oluşturan kordon ve bağcıklar yönünden denetimler yapıldı. Mart'ta İzmir'de bebek ayakkabıları, Adana'da bebek giysileri kimyasal riskleri açısından incelendi. Nisan'da ise İstanbul ve Bursa'da yürüteçler ve tekerlekli çocuk arabaları denetlendi." Yazıcı, yaptıkları piyasa araştırmalarında mama önlükleri, bebek uyku ve banyo malzemeleri ile bebeklerin tuvalet eğitimlerinde kullanılan ürünlerde ciddi risklerin bulunduğunu vurguladı. Bu amaçla 9 Mayıs'ta İstanbul'da tüketicilerin yoğun olarak alışveriş yaptığı satış noktalarında denetimler olacağını bildiren Bakan Yazıcı, denetimlerin Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacağını sözlerine ekledi.