Grev tiyatrosu

Hava-İş, grev kararını THY binasına astı, 'iş bırakma' tehdidini yineledi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ise 'Sendika bir tiyatro oynuyor. Hava-İş masaya gelsin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2013 Güncelleme 11 Nisan 2013, 00:00
Grev tiyatrosu

İÇİNDEKİLER

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nda (THY) grev kararı aldı. Önce bir basın toplantısı düzenleyip, ardından beraberindeki sendika yetkilileriyle birlikte grev kararını THY Genel Müdürlük binasına asan Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, fiili grev için THY yönetiminin atacağı adımı bekleyeceklerini dile getirdi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde THY yönetimiyle uzlaşma sağlayamadıklarını söyleyen Ayçin, THY ve Teknik A.Ş.'de işten çıkartılan 305 işçinin geri alınmasını istedi.

SOKAK YERİNE MASAYA DAVET
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, grevin ne zaman yapılacağının belli olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Sendika bir tiyatro oynuyor. Biz bu tiyatronun içinde olmayacağız. Hava-İş'i sokağa değil masaya bekliyoruz. Gelsinler masa başında aklı selimle bu işi çözelim." Bu arada THY ile rezervasyonu olan yolculardan bazılarının şirketin çağrı merkezine telefon açarak, uçuşlarla ilgili bilgi istediği öğrenildi.