Türkiye artık itibarlı bir ülke

Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, artık dünyada itibarli bir ülke olduğumuzu belirtip 'Türkiye'nin önünde çok güzel günler var' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2013 Güncelleme 31 Mart 2013, 01:01
Türkiye artık itibarlı bir ülke

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye'nin artık dünyada itibarlı bir ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin kredi notunun zaten mevcut notlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var" dedi.

DOĞUYA YATIRIM YAPARIZ
Ahmet Çalık, katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde soruları cevaplandırdı. Çözüm süreciyle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Doğu'ya yatırım yapılması çağrısında bulunduğunu anımsatan Çalık, bu konunun Türkiye ve dünya siyaseti için çok önemli olduğunu ifade etti. Çalık, "Malatyalı olarak, orada 4 bine yakın çalışanımız var. Hem Malatya'da hem de yörenin diğer taraflarında yatırım yaparız" diye konuştu. S&P'nin not artışının ekonomiye yansımalarını değerlendiren Çalık, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik açıdan çok büyük başarılar elde ettiğine, bu durumun Türkiye'ye yeni imkanlar getirdiğine dikkati çekti.

NOTUMUZ DAHA YÜKSEK
Çalık, "Türkiye artık dünyada itibarlı bir ülke. Yabancı yatırımcılar Türkiye'de yatırım yapmak için geliyor. Türk firmaları hem Türkiye'de hem dünyada yatırımlar için işbirliği yapıyor. 2023 yılı için konulan vizyon, strateji ve hedefe ulaşılacağına inancımız tam" dedi. Bir çok faktörün bir araya gelerek Türkiye'nin komşularıyla, bölgesinde ve global pazarda ekonomik olarak iyi işbirliği yapabilen bir ülke konumuna ulaştığına işaret eden Çalık, Türk firmalarının yurt içinde de yurt dışında da önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.

YENİ HALKA ARZLAR OLABİLİR
Çalık Grubu'nun stratejik hedeflerine ilişkin de bilgi veren Ahmet Çalık, stratejilerinin, global işbirlikleri olduğunu, ancak iş alanlarının İstanbul'a 5 saat uçuş mesafesinde olmasına odaklandıklarını kaydetti. Enerji, madencilik, inşaat ve finans sektöründe ciddi yatırımlarının olacağını anlatan Çalık, "Zaten şu anda 18 ülkedeyiz. 20 bin çalışanımız var. Bunları daha da odaklanarak güçlü hale getireceğiz. Bazı grup şirketlerimizde halka açılma konusunda çalışanlar var. Gayrimenkul sektöründe var. Belki enerji sektöründe de olur" dedi.