Ağlanacak halde

Ekonomik krizin iflas ettirdiği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, kemeri biraz daha sıkacak. Rum lider Dimitris, bu durumu ağlayarak anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2012 Güncelleme 08 Aralık 2012, 01:54
Ağlanacak halde

İÇİNDEKİLER

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, yaşadığı ekonomik krizden çıkamıyor. Bölgede büyük bir buhran yaşanırken, ülke de iflas etmeye hazırlanıyor. Daha çok kemer sıkacak olan bölgenin lideri Dimitris Hristofyas, ise krizin sebebi olarak tepki görüyor. Bu durumun bunalttığı Hiristofyas, bir işçi sendikasında konuşma yaptığı sırada ağladı. Kemer sıkma politikalarına açıklık getirdiği sırada göz yaşlarını tutamayan Hristofyas, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka ile mali yardım memorandumunu imzalama gerekçelerini anlattı.

ACI REÇETE
Rum lider, konuşmasında, "Acı bir memorandum ile bankaların iflas etmesi ve akabinde Güney Kıbrıs ekonomisinin çökmesi arasında bir tercih yaptıklarını söyledi. Kıbrıs Rum Kesimi, Troyka ile imzalamış olduğu anlaşma gereği yeni vergiler, maaş kesintileri ve kara para aklama gibi bir dizi konuda düzenlemeye giderek, kemer sıkma politikası uygulayacak.