Çalışan memura yüksek ücret

İlk kez TAKVİM'in duyurduğu 657 Sayılı Yasa'nın değiştirilmesiyle, memur maaşları da sicile göre değil, artık performanslarına göre belirlenecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2012 Güncelleme 28 Ekim 2012, 00:00
Çalışan memura yüksek ücret

İÇİNDEKİLER

Hükümet kamu personel rejimine neşter vuruyor. Artık kamuda sicil fişlemesi tarih olurken, performansa göre ücret politikası uygulanacak. TAKVİM'in aylar öncesinden duyurduğu 657 Sayılı Devlet memurları Yasası'ndaki değişiklikler ile 2013 Yatırım Programı'nda da yer buldu. Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nca yürütülen çalışma 2013 yılında tamamlanacak. Yeni sistemle, "devlete kapağı attık, 25 yılımız garanti" mantığı son bulacak.

İŞTEN ATMA GELİYOR
Kaldırılan sicil sisteminin yerine etkinlik ve verimlilik analizini de içeren yeni bir sistem oluşturuluyor. Performansı da dikkate alan bir değerlendirme sistemi kurulacak. Yeni sistemle işini düzenli yapan, başarılı çalışanlar teşvik edilecek. Kamuda "katsayı-gösterge, derecekademe" ye göre belirlenen ücret sistemi de değişecek. Üreten ve çok çalışan memur daha fazla maaş alacak. Verimsiz memurların işçiler gibi işten çıkarılması da mümkün olacak.

PERFORMANS KILAVUZU GELİYOR

Memurlar için kaldırılan sicil sisteminin yerine, etkinlik ve verimlilik analizini de içeren yeni bir sistem oluşturuluyor. Böylece performansı da dikkate alan bir değerlendirme sistemi kurulacak. Performans Değerlendirme Kılavuzu hazırlanarak gelecek yıl pilot uygulama başlatılacak ve sistemin diğer kamu kuruluşlarında yaygınlaştırılmasına dönük planlama yapılacak.


Hazal ATEŞ