Patronlar indirime koştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2012 Güncelleme 15 Eylül 2012, 00:00
Patronlar indirime koştu

İÇİNDEKİLER

İstanbul sosyetesi ve işadamları, bu yıl 3'üncü kez düzenlenen alışveriş festivalinde ön saflarda yer aldı. Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinyepark AVM'de düzenlenen tek gecelik festivalde tam bir alışveriş çılgınlığı yaşandı. İstanbullular'ın yanı sıra lüks mağazaların indirimli fiyatlarını kaçırmak istemeyen cemiyet hayatının önde gelen isimleri, hesaplı alışveriş yapmanın keyfini çıkardı.

KAPIŞILDI
Markaların tek bir gecede 100 milyon dolar ciro yaptığı Fashion's Night Out'ta (FNO) sosyetiklerin dünyaca ünlü markaların çanta ve ayakkabılarına özel bir ilgi göstermesi dikkat çekti. Orka Grup Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile eşi Ahu hanım, alışveriş festivalini kaçırmayan isimler arasında yer aldı. Yıllardır gazetelerde ve magazin gündeminde 'ünlü playboy' olarak anılan Cevahir Holding'in veliahtı Murat Cevahir, sevgilisi Esra Karakaya ile birlikte alışverişe koştu. Esra hanımın aldığı Burbery marka çanta gözlerden kaçmadı.

HESAPLI FİYATLAR
Ayrıca Ali Şen'in gelinleri Aslı Şen ve Begüm Şen de indirimli alışveriş yapmayı seven sosyetik isimler arasında öne çıktı. Metin Şen'in eşi olan Aslı hanım ile Adnan Şen'in eşi olan Begüm hanım, indirimli fiyatları görünce dayanamayıp bol bol alışveriş yaptı. Turizcmci Ozan Şer ve eşi Bahar hanım da alışveriş çılgınlığına kapılan ünlüler arasında yerini aldı. Armatör Sinan Serter ile evli olan Özlem Yıldız Serter, tek başına alışveriş yaptı.

SATIŞLAR YÜZDE 150 ARTTI
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen alışveriş festivaline 750 marka katıldı. 2010'da ilki gerçekleştirilen festivalde 50 milyon dolar, geçen yılkinde 75 milyon dolarlık ciroya ulaşan markalar, bu yılı 100 milyon dolarlık ciro ile kapattı. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz, Fashion's Night Out'un bu yıl büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Markalarımız bir önceki güne göre satışlarını yüzde 25 ila yüzde 150 arasında artırdı. Pırıltılı bir gece yaşadık. İstanbul, moda, eğlence ve alışverişe doydu" dedi.


Ufuk ÖZCAN