Sigaraya zam geliyor

Maliye Bakanlığı bürokratları, 10 milyar liralık ek gelir getirecek paket hazırladı. Taslakta; sigara, otomotiv vergileri ile tapu harçları artışı var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2012 Güncelleme 13 Eylül 2012, 00:00
Sigaraya zam geliyor

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanlığı, gelir artırıcı çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 40 maddelik taslak paket hazırlayan bakanlık bürokratları, 10 milyar lira civarında bir gelir öngörüsünde bulunuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesi halinde tedbir paketinde yer alan düzenlemelerin bir kısmının uygulamaya geçmesi bekleniyor. Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı tedbirlerin uygulamaya geçmesi halinde, otomotivdeki ÖTV ve MTV'nin yanı sıra sigara ve tapu harcı gibi kalemlere zam gelmesi gündeme gelecek. Lüks araçların yanı sıra, yüzde 37 olan düşük motorlu araçların ÖTV'sinin de yükseltilmesi öneriler arasında. Sigara zammı için yılbaşı beklenecek. Geçen yıl yapılan, sigaranın vergisini yüzde 65'ten 69'a çıkaracak ÖTV artışının yürürlük tarihi 31 Aralık 2012.

ARTIŞ YÜZDE 20 OLUR
Tütün ürünlerine uygulanan ÖTV'de, yıl sonuna kadar yeni bir düzenleme olmaması durumunda, ÖTV oranı 1 Ocak 2013'ten itibaren yüzde 69 olacak. ÖTV oranının yüzde 69'a çıkarılmasının sigarada yüzde 20'nin üzerinde bir zamma neden olacağı belirtiliyor.