KPSS isyanı

Geçen ay yapılan KPSS'nin sonuçları açıklandı, ortalık karıştı. Onbinlerce itiraz geldi. TAKVİM'e şikayet yağdıran memur adayları, sınavın iptal edilmesini istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2012 Güncelleme 14 Ağustos 2012, 01:13
KPSS isyanı

İÇİNDEKİLER

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Lisans düzeyinde 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilen 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), önce sınav sorularının bazı gruplara sızdırıldığı iddiaları ile gündeme geldi. Bu tartışmalar devam ederken; 11 Ağustos'ta sınav sonuçları açıklandı. Puanlarını düşük bulan memur adayları isyan etti. ÖSYM'ye onbinlerce itiraz dilekçesi verildiği öğrenilirken, TAKVİM'e de memur adaylarından şikayet yağdı. Tepkilerini aktaran pek çok memur adayı, puanlarının yanlış hesapladığını, bazı doğru soruların bile yanlış kabul edildiğini iddia etti ve "ÖSYM, KPSS'yi iptal etmeli" çağrısı yaptı. Bu arada ÖSYM, sınava ait soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarının görüntüleriyle cevap anahtarlarının erişime açıldığını açıkladı.

Boş sorular yanlış kabul edildi
"Sonuçlar açıklandığında yüzlerce adayın netleri hesapladığı netlerden düşük geldi. Yanlış sayımız yaptığımızdan fazla görünüyordu. Bazı insanların boş bıraktığı sorular yanlış kabul edildi. Bu da puanlarda ve sıralamada belirgin gerilemelere sebep oldu. Örneğin; benim doğru olduğuna inandığım 5 sorum yanlış kabul edilmiş ve başarı sıralamam yaklaşık 6 bin kişi geriye düşmüş. Bizler netlerimizden eminiz ve yapılan bu yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz."

Netlerimiz eksik hesaplanıyor
"Bizler sosyal medyadan sayısı binlerle ifade edilebilecek bir grubuz. Zaten daha önce kopya skandallarıyla boğuşurken, bir de üstüne netlerimizin eksik gelmesiyle daha da bir şok olmuş vaziyetteyiz. Fakat bu netler öyle 1-2 gibi rakamlar değil, 30-40 gibi bir net eksikliğinden bahsedilmekte. Bizler bu konuda ÖSYM'ye dilekçelerimizi sunacağız fakat, atama yapıldıktan sonra 'Eksik yoktur' cevabı geleceğinden korkuyoruz." (Ö. )

Hayatımızla oynamasınlar
"Bana göre Kamu Personeli Seçme Sınavı şimdiye kadar kesinlikle iptal edilmeliydi.
Ne yazık ki iptal etmediler. Eminim ki çok şey döndü. Ben de dahil hiç kimse memnun değildi; ne sınavdan, ne de sonucundan. Hakkımızı yediler. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. Herkes hakkı olan puanı almalı. O kadar çok çalışma boşa gitmemeli. Bizim hayatımızla oynamaya hakları yok."

Kopya olayını örtmek için netlerimiz çalındı
"2012 KPSS 7-8 Temmuz'da yapıldı. Biz sınavdayken genel kültür soruları birebir sınavdakiyle aynı bir yayınevi tarafından ortaya döküldü. 'KPSS soruları PKK tarafından satıldı' denildi ama ÖSYM tarafından inkar edildi. Şimdi özellikle genel kültürde en başarılı iller Batman, Bayburt, Muş, Bitlis gibi illerdir.
İnternette hepsi var. Yapmadığımız halde 2 kat yanlış geldi. Kendimden eminim. Ne yaptığımı biliyorum." (S.K.)

Çok iyi hazırlandım ama...
"Geçen yıl hariç KPSS'ye her yıl girdim. İlk defa düzgün olarak hazırlandım, uyumadan, yemeden, içmeden... Sınav çıkışı netlerimi kontrol ettim, soruları rahat rahat yapmışım. Sonuç açıklandığında gördüm ki genel kültürden en az 6 netim eksik, eğitim bilimlerinde de en az 7 netim eksik geldi. İtirazda bulunacağım, ne gerekiyorsa yapacağım." (A.K.)

YANLIŞ YAPTILAR
"Millet aptal mı, bu kadar insan yanlış hesaplasın netleri... ÖSYM yanlış hesapladı, bu çok açık. ÖSYM'ye sesleniyorum, hatasını düzeltsin bir an önce..."

İPTAL EDİLMELİ
"KPSS iptal edilmeli. Şanlıurfa'daki okullarda kamera sistemi kullanıldı. Neden diğer illerde aynı sistem kullanılmadı, bu da haksızlık değil mi? Sınavdan önce soruların çoğu internette dolaşıyor ama ÖSYM inadına aynı sorular olmadığını söylüyor."

MEVLÜT YÜKSEL