Tatil vurgunu

Lüks villada tatil yapmak isteyenler dolandırıcıların hedefi oldu. Villa kiralayan sitelerin sistemini kopyalayan dolandırıcılar, tatilcilerin sırtından vurgun yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2012 Güncelleme 30 Haziran 2012, 01:59
Tatil vurgunu

İÇİNDEKİLER

Villada tatil imkanı sağlayan internet sitelerinin sistemini kopyalayan dolandırıcılar, yazlıkçılara tatili zehir etti. Ege ve Akdeniz'deki lüks villalarda haftalığı 2 bin TL'ye tatil vaadiyle vatandaşı kandıranlar, banka havalesiyle tatil parasını alıp sonra ortadan kayboluyor. Adresteki villalara tatil için gidenler ise karşılarında kimseyi bulamayınca acı gerçekle yüzleşiyor. Mağdurların sayısı giderek artarken, vurguncuların ciddi rakamlarla ortadan kaybolduğu öğrenildi. Vurguncular, şirket isimleri ya da internet sitesi adreslerini sürekli değiştirerek mağdurlarla bağlantıyı kesiyor.

'MAĞDURUZ'
Bodrum'da internetten 2 haftalığı 2 bin 500 TL'ye villa kiralayan Eren Akçay, "Gitmeden aradık. Rezervasyonun iptal olduğunu söyleyip telefonu kapattılar ve bir daha açmadılar. Mağduruz" dedi. Villadatatil.com sitesinin sahibi Mücella Tarhan ise müşterilerin kendilerine ulaşmasıyla sistemlerinin kopyalandığını anladıklarını söyledi.

BELGESiNi iNCELEYiN
Tatilcilerin sırtından vurgun yapan dolandırıcılara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) avukatı Duygu Güzey, tüketicilerin rezervasyon öncesi kişi ve şirketlerin TÜRSAB üyesi olup olmadıklarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Güzey, "TÜRSAB'ın internet sitesinde yasal çalışanların isimleri belli" dedi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, konuyu Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini ifade etti.



Dilek TAŞ