Ambarlar doluyor çiftçimiz seviniyor

Hububatta hasat mevsimi başladı. Çiftçi arpa ve mercimekte verimden memnun. Gözler şimdi hasadına henüz başlanmayan buğdaya çevrildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 02:06
Ambarlar doluyor çiftçimiz seviniyor

İÇİNDEKİLER

Hububat üretimi çiftçinin yüzünü güldürüyor. Birçok bölgede hasat için hazırlıklar sürerken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hasat mevsimi başladı. Şanlıurfa'da arpa ve mercimek hasadı yer yer tamamlandı. Çiftçinin bu yıl verimden memnun olduğu belirtiliyor. Henüz buğday hasadına başlanılmayan ilde, buğdayı tehdit eden süneye karşı mücadele sürüyor. Verimle ilgili henüz istatistiki bir sonucun açıklanmadığını belirten Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mahmut Ökten, ancak arpada verimin iyi olduğunu kaydetti. Yağışlar baz alındığında verimin beklenen kadar olmadığını dile getiren Ökten, yine de geçen yıllara göre çiftçinin verimden memnun olduğunu belirtti. Mercimeğin de memnun edici olduğunu aktaran Ökten, buğdayın ise süne ile pençeleştiğini ifade etti.

'MAHSULLER İYİ'
Buğdayda henüz hasadın başlamadığını anımsatan Ökten, şu an itibarıyla buğdayda süne dışında ciddi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi. Süneye karşı önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Ökten, 48 teknik personel ile çiftçiye yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı. Çiftçi Ramazan Zincir, verimin çok iyi olduğunu, dile getirirken; Ziraat Mühendisi Mehmet Tekçe de, "Ekinlerin olgunlaşma döneminde yağan yağmur, daneyi bereketli yaptı. Bu yıl mahsuller iyi. Çiftçi sonuçtan memnun, saman da para ettiği için çiftçi sapı tarlada bırakmıyor, biçerlerle samana çevirip satıyor" dedi.