7 bin vergi avcısı sahada

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 01:54
7 bin vergi avcısı sahada

İÇİNDEKİLER

Kayıtdışı ile mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ile mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu belirterek, herkesin katkı vermesini istedi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile birlikte 81 ilde eş zamanlı denetime başladıklarını açıklayan Şimşek, ilk olarak 7- 21 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde 5 bin 551 elemanın görev aldığını ve 391 bin mükellefin denetlendiğini söyledi. Bu sayede daha önce hiç kaydı olmayan 12 bin 680 mükellefin kayda alındığını kaydeden Şimşek, "Bu tür denetimler düzenli ancak habersiz olarak yapılmaya devam edecek. Bazen aynı anda sahaya 5-7 bin denetim elemanı birden inecek. Gerekirse sokak sokak denetimleri yapacağız. Elektrik doğalgaz, su, bütün abonelere çapraz denetim yapacağız" dedi.

ONLİNE TAKİP
Şimşek, yeni dönemde Maliye'nin araç imalat ve ithalatından nihai tüketiciye ulaşımına kadar olan süreci online takip edeceğini, inşaat sektörünün de müteahhitinden malzemecisine kadar tüm aşamalarında online takibe alınacağını ifade etti.

SANAL TiCARET DEĞiŞiYOR
Bakan Mehmet Şimşek, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede elektronik ticaretle ilgili önemli değişiklikler yapılacağını açıkladı. Şimşek, Hollanda ile bir protokol imzalandığını, yeni sistem ile vergi kayıp-kaçağının önleneceğini söyledi. Yeni sistemde internetten yapılan alışverişte kayıp-kaçağı anında yakalayan yazılım sistemi getiriliyor. Nakit ödeme denetlenecek.