Memur zammını esnaf bekliyor!

Bugün kıran kırana pazarlık yapacaklarını söyleyen Ahmet Gündoğdu, 4 milyon çalışana yapılacak zammın, 4 milyon esnafa cansuyu olacağını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2012 Güncelleme 18 Mayıs 2012, 01:35
Memur zammını esnaf bekliyor!

İÇİNDEKİLER

Hükümet ve memur arasındaki toplu sözleşme pazarlıklarının 6. oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam ediyor. Görüşmelerde, kamu görevlileri sendikaları heyetine başkanlık yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bugünkü toplantıda ise kıran kırana pazarlık başlayacağını belirterek, Hükümet'in yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini söyledi. Toplu sözleşme görüşmelerinde 4 milyon çalışana yapılacak zammın, 4 milyon esnafın cansuyu olacağını kaydeden Gündoğdu, bunun Türkiye'nin kriz yaşamaması demek olduğunu ifade etti.

UMUTLUYUZ
Toplu görüşme masasından 21 Mayıs gecesi hak ettikleri sonucu alarak kalkmayı amaçladıklarını vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Biz bu masaya olan ümidimizi koruyoruz. Bu doğrultuda iktidara 'vermeye mecbursunuz' yönünde baskı yapıyoruz." Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, hükümetin 3+3 olarak yaptığı zam teklifinin 4+4 olarak revizesini de kabul etmeyeceklerini belirtti. Koncuk, "Yüzde 20'lik teklifimizi yüzde 5+5 yapmaları da hiçbir kamu çalışanını memnun etmez" dedi.

EYLEM YAPMA MERAKLISI DEĞİLİZ
KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Mayıs'ta yapacakları iş bırakma eylemiyle ilgili, "Taleplerimize cevap bulursak elbette iş bırakma eylemi yapmayız, eylem yapma meraklısı değiliz ama cevap verilmezse mutlaka 23 Mayıs'ta Türkiye'de üretimden gelen gücümüzü kullanacağız" diye konuştu.