1 numara memur

TAKVİM'in yazdığı müjde gerçekleşiyor. 2005 yılından sonra memur olanların derece ve kademelerine 1 derece eklenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2012 Güncelleme 13 Mayıs 2012, 02:21
1 numara memur

İÇİNDEKİLER

Hükümetin zam teklifini merakla bekleyen memurlara derece müjdesi yolda. Sendikaların talepleri doğrultusunda memurlara 1 derece geliyor. Düzenleme ile 15.01.2005 tarihinden sonra göreve başlayan memurlar 1 dereceden yararlanacak. Ayrıca bu tarihten sonra emekli, adî malûllük, vazife malullüğü aylığı bağlananlar, dul ve yetim aylığı alanlar hakkında da uygulanacak. 657 Sayılı Kanun'da yapılacak düzenleme ile de bundan sonra kamuda göreve başlayacak memurların giriş derece ve kademelerine 1 derece eklenecek.

TEŞVİK PRİMİ ARTIYOR
1 derece alan memurların teşvik priminde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Kamu görevlilerine hizmet süreleri göz önüne alınarak ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının brüt tutarı üzerinden hizmet teşvik primi ödenmesi talep edildi. Buna göre; kadın kamu görevlilerine yüzde 25, engelli kamu görevlilerine yüzde 40 prim ödenecek.

GÖZLER ZAM TEKLİFİNDE
Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü hükümetin yarın açıklayacağı zam oranına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin ilk zam teklifini 14 Mayıs Pazartesi günü açıklayacağını bildirmişti. Nihai zam oranı ise 21 Mayıs'ta netleşecek. Sendikalar yüzde 15'in üzerinde zam talep ederken, hükümetin teklifi merak ediliyor. Yılbaşından bu yana zam bekleyen memurlar, Haziran'da hem farklarına hem de zamlı maaşlarına kavuşacak.