Sim kart hem göz hem kulak olacak

Turkcell engellilerin hayatını kolaylaştıracak, görüntülü çağrı merkezi, sesli sözleşme ve sesli kitap hizmetlerini birleştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2012 Güncelleme 12 Mayıs 2012, 02:27
Sim kart hem göz hem kulak olacak

İÇİNDEKİLER

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için Turkcell, müşteri hizmetlerinden istihdama, özel iletişim paketlerinden spor olanaklarına kadar pek çok farklı alanda gerçekleştirdiği hizmet ve projelerini 'Engel Tanımayanlar' çatısı altında birleştirdi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, 'Turkcell Hayal Ortağım' servisi, işitme engelliler için görüntülü çağrı merkezi ve 'Turkcell'in Parmakları Konuşuyor' gibi yeni hizmetlerini de tanıttı. Öztürkler, görme engellilerin 'Turkcell Hayal Ortağım' ile Milli Kütüphane'ye ait 4 bin ve YGA Kütüphanesi'ne ait 10 bin sesli kitabı dinleyebileceklerini kaydetti.
Engelliler için ücretsiz hizmetler şunlar:
Sesli fatura ve sesli sözleşme
Görüntülü çağrı merkezi
'Çalarken dinlet' İşitme engellilere anons hizmeti
'Turkcell Hayal Ortağım' servisi.

KARANLIKTA BASIN TOPLANTISI
Turkcell'in engellilere hizmetlerini tanıttığı basın toplantısı, gazetecilere salon toplantılarından çok farklı bir deneyim yaşattı. Toplantı boyunca görme yetisini kaybetmiş vatandaşlarımızın hayatından sadece 1 saat tecrübe etmiş olduk. Zifiri karanlık bir odada toplantıya katılan gazeteciler, birbirinin omzunu tutarak 5 adımlık yolda tedirgin adımlarla yürüdük. Karanlıkta farkında olmadan kendimizi korumak için eğiliyorduk. En zoru ise yemekti. Bir çoğumuz yiyemedi bir kısmımız da elleri ile çatalına destek vermek zorunda kaldı. Görme engellilerin yaşadığı zorlukları tam anlamak mümkün değil ama 1 saat süresince bu zorlukların bir kısmını hissetmiş olduk.


Burçin GÖKTAN