350 Arena lazım

Kentsel dönüşümde 'sıfır atık' hedefleyen Çevre Bakanlığı, 'İnşaat atıkları geri dönüştürülmezse, depolamak için 350 stad gerekir' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2012 Güncelleme 12 Mayıs 2012, 02:06
350 Arena lazım

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Tüm yıkılan binaların kalıntılarını doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürmek isteyen Bakanlık, bu kapsamda proje çalışmaları yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yıkılacak binadaki her şeyi geri kazanmak istediklerini söyledi.

BÜYÜK TASARRUF OLACAK
Bakanlık'ın projeyle, enkazlardan ortaya çıkacak kapı ve pencereleri, demir ve çelik malzemeleri, bakır kabloları, tesisat malzemelerini, kiremit ve ahşap malzemeleri yerinde kolayca ayrıştırıp yapı sektörüne kazandırmayı istediği, geri kalan molozları ise özel kurulacak geri dönüşüm tesislerinde işleyip düşük kaliteli beton ve çimento haline getireceği kaydedildi. Bunlar daha sonra kaldırım taşı ve yol malzemesi olacak. Bakanlık, inşaat artıklarının geri dönüştürülmemesi halinde depolanması için 350 adet Arena Stadı'na ihtiyaç duyulacağını ifade etti.