Servis velinin kontrolünde

Yarın okullar açılıyor. Servisteki çocuklar annelerin telefon veya bilgisayarıyla takip edilecek. Veliler servisin hızını da, çocuğun eve gelişini de görebilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2011 Güncelleme 18 Eylül 2011, 02:17
Servis velinin kontrolünde

İÇİNDEKİLER

Teknolojideki baş döndürücü gelişmeler hayatımızı kolaylaştırırken, güvenliğimize de hizmet ediyor. Yeni takip sistemi, başta okul servisleri olmak üzere tüm değerli eşya ve yakınlarımızı izlememizi sağlıyor.

3 BİN ARACA TAKILDI
Yarın başlayacak eğitim yılıyla birlikte milyonlarca çocuk okullara akın ederken, binlerce servis aracı da trafiğe çıkacak. En kıymetli varlıklarımız çocuklarımızı emanet ettiğimiz servislerin güvenliği de burada önem kazanıyor. Takip sistemi ile artık servisleri veliler adım adım izleyebiliyor. İstanbul'da 3 bin servis aracında uygulanan sistem sayesinde, servis aracının hareket saatleri, öğrencilerin kaçta nereden alınacakları gibi bilgiler anında görülebiliyor. Arvento Mobile Systems'in geliştirdiği ürün sayesinde veliler de çocuklarından haberdar ediliyor. Servis hız sınırını aştığında veliye internet üzerinden anında bilgi ulaşıyor. Veliler servisin rotasını izleyerek, çocuklarının o anda nerede olduğunu ve hangi saatte eve ya da okula ulaşacağı bilgisine sahip oluyor. Öte yandan servis eve yaklaştığında da, velilere mesaj geliyor.
YAŞLILARI DA TAKİP EDİN!
Sistem sadece okul servislerini değil, evcil hayvanlardan çok değerli eşyaların takibine kadar birçok konuda kullanılabiliyor. Özellikle Alzheimer hastası yaşlıların yalnız kaldıklarında, bir yere gidip geldiklerinde takip edilmelerini sağlıyor.