30 bin mobilyacı aranıyor

Mobilyacılar eğitimli eleman arayışında. MOSDER Başkanı, sektörün 30 bin kalifiye eleman açığının olduğu belirterek, 'En çok döşeme ve kaynak ustası lazım' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2011 Güncelleme 23 Ağustos 2011, 00:00
30 bin mobilyacı aranıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de pek çok alanda kalifiye eleman ihtiyacı bulunuyor. Bu alanlardan biri de mobilya sektörü. Sektörde halen 30 bin kalifiye eleman açığı var. Firmalar, özellikle meslek lisesi mobilya bölümünden mezun olan adayları bekliyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, 8 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan sektörde hem pratik beceri hem de bilgi birikimi bulunan eleman ihtiyacının dikkat çekici boyuta ulaştığını belirtti. Türkiye'de işsizlik sıkıntısı bulunmadığını, meslek edinememe durumu yaşandığını söyleyen Davulcuoğlu, "İşe aldığımız personele pek çok eğitim veriyoruz ancak meslek lisesi mezunları tercih sebebi oluyor" dedi. Sektörde üretimde görev alacak, personel ve orta düzey yetkili açığı bulunduğunu aktaran Davulcuoğlu, döşeme ustası, kaynakçı, dikiş operatörü ve CNC operatörünün en çok boşluk bulunan pozisyonlar arasında yer aldığını ifade etti.

İHTİYAÇ BÜYÜK
Davulcuoğlu, "Şu anda mobilya sektörünün eğitimli eleman açığının 30 bin kişiye ulaştığını söylemek mümkün. Mobilya sektöründeki kariyer olanaklarının yeterince duyurulamamış olması, ders müfredatlarının eski olması gençlerin sektöre girişini olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

MOSDER, GENÇLERİ SEKTÖRE ÇAĞIRIYOR
MOSDER, hayata geçirdiği projeyle Türkiye genelindeki 371 endüstri meslek lisesinde mobilya sektörünü tanıtıyor. Dernek Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, yürüttükleri projeyle gençlere hem mobilya sektörünün keyifli yanlarını aktardıklarını hem de dünyanın her yerinde geçerliliği bulunan bir meslek sahibi olacaklarını hatırlattıklarını belirtti. Mobilya sektöründe 60 bin şirket bulunduğunu aktaran Davulcuoğlu, genç yetenekleri sektöre beklediklerini vurguladı.