Balkan seferi

THY'den sonra Pegagus da Balkanlar'a sefere başladı. İstanbul'la birlikte İzmir'den Üsküp'e ilk uçuş yapıldı. Sabancı, 'Göz kırpmaya gelmedik büyük bir pazar var' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2011 Güncelleme 21 Ağustos 2011, 01:11
Balkan seferi

İÇİNDEKİLER

Pegasus Hava Yolları, Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'nun ardından Üsküp uçuşlarıyla Balkanlar'a açıldı. Pegasus'un İzmir-Üsküp hat açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. İlk uçuşta AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Rifat Sait, Hamza Dağ, Aydın Şengül ve İzmir Valisi Cahit Kıraç ile çok sayıda işadamı da yer aldı. Davetlileri uçakta ağırlayan Pegasus Başkanı Ali Sabancı, Üsküp'te, Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakieski'nin de katıldığı iftar yemeğinde, yurt dışında 28 noktaya sefer düzenlediklerini söyledi. "Havacılığı biz kurmadık ama biz değiştirdik" diyen Sabancı, uçmayı lüks olmaktan çıkardıklarını, dış hatlarda hızla büyüdüklerini ifade etti. Sabancı, "2010'da yurt içi ve yurt dışında toplam 8.6 milyon yolcu taşıdık. 28'inci nokta olan Üsküp, Balkanlar'da Sofya'dan sonra 2'nci destinasyonumuz olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Buraya göz kırpmaya gelmedik. Büyük bir pazar var'' dedi. Sabancı, Üsküp biletlerinin de 29.99 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu, İzmir ve İstanbul'dan haftanın 5 günü sefer olacağını söyledi.

50 LİRADAN UCUZ BİLET
2006-2010 yılları arasında yurt içi yolcu trafiklerinin yıllık yüzde 42, yurt dışındaysa yüzde 26 arttığını ifade eden Ali Sabancı, ucuz bilet uygulamasının büyük ilgi gördüğünü belirterek şu bilgileri verdi: Bugüne kadar 25.1 milyon misafir uçurduk. 100 liranın altında bilet alanların sayısı 19.7 milyon oldu. 50 liranın altında bilet alanların sayısı ise 7.8 milyon. Yani üç kişiden biri 50 liradan ucuza uçtu."

İZMİRLİLER'E SÖZ VERDİM
Pegasus'un İlk Üsküp seferine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Türkler'in Makedonya'daki yatırımlarının 500 milyon doların üzerine çıktığını söyledi. Yıldırım, "Uçak seferlerinin artırılması ve buna İzmir'in de dahil edilmesi, bu ilişkilerdeki artışı daha da hızlandıracak ve her iki ülke de kazanacaktır'' dedi. Seçimlerinden önce İzmir'de Balkan dernekleriyle yaptıkları görüşmelerde bu coğrafyaya doğrudan, İzmir'den sefer konusunda söz verdiklerini aktaran Yıldırım, "Bugün bunu Sofya'dan sonra Üsküp'te de başlatmış olmanın memnuniyetini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.



EKONOMİ SERVİSİ