Hollywood İstanbul'da

Al Pacino ve Holly Valance gibi yıldızlar, Türk öğrencilerle İstanbul'da film çekecek. Film, 16 ülkede aynı anda gösterilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2011 Güncelleme 13 Ağustos 2011, 00:00
Hollywood İstanbul’da

İÇİNDEKİLER

Hollywood yıldızları, 15 Ekim'de İstanbul'a çıkarma yapacak. Al Pacino, Andrew Howard ve Holly Valance gibi starlar, Türkiye'deki sinema-TV bölümü öğrencileriyle ortak film çekecek. Yüksek bütçeli film, 16 ülkede aynı anda gösterime girecek. 'Cafe Meridyen' isimli filmin çekimleri için oyuncularla birlikte 80 kişiyi bulacak teknik ekip, 1 ay İstanbul'da kalacak.

UZUN SOLUKLU...

Projenin arkasında ise Hollywood'da kariyer yapan ve Warner Bros'un tek Türk yapımcısı İfakat Bak yer alıyor. Hollywood'un tanınan şirketlerinden Silver Screen Entertainment Inc.'in ortağı olan Bak, amacının yeni pazarlar arayan Hollywood ile Türkiye'deki potansiyeli tanıştırmak olduğunu söyledi. Türkiye ve çevre ülkelerle uzun soluklu bir çalışmanın temellerini atmak istediğini belirten Bak, şöyle konuştu:

ÖĞRENCİLERE FIRSAT
"Bu noktada üniversite öğrencilerinin de Hollywood deneyiminin içinde yer almasını istiyoruz. Geçen aylarda Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldik. Aslında bu projeler de orada doğdu ve Türkiye genelindeki tüm sinema-TV bölümü öğrencilerinin katılabileceği bir boyuta geldi. Bundan sonraki her projemizde de mutlaka en az 2, en fazla 4 öğrencinin Los Angeles'ta bizimle sette yer almasını sağlayacağız." İfakat Bak, hedeflerinin Hollywood sistemini getirerek, bir değer yaratmak olduğunu kaydetti.

'GİŞE GETİRİSİ YÜKSEK OLACAK'
Ortağı olduğu Silver-Screen Entertainment firmasının Hollywood bünyesinde faaliyet gösteren pek çok şirketle ortaklığı olduğunu belirten İfakat Bak , Cafe Meridyen adlı filmin önemli bir gişe getirisine sahip olacağını düşündüklerini söyledi. Bak, "Film ABD'den dağıtılacak ve aynı anda 16 ülkede gösterime girecek" şeklinde konuştu.


Metin CAN