Onlar marka biz usta

Dünyaca ünlü markaların ürünlerini Türk tekstilciler dokuyor. Gizli ustalar, artık fason üretici olmaktan çıkıp, tasarım ve modada etkin bir hale gelmek istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2011 Güncelleme 03 Ağustos 2011, 00:00
Onlar marka biz usta

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyada isim yapan markaların kumaşları Türk tekstilcilerin elinden çıkıyor. Victoria Secret, Diesel, Zara, Lacoste, Adidas, Nike, Puma, Pierre Cardin, Tommy Hilfiger gibi hazır giyim markalarının ürünlerini dokuyarak gizli kahramanlar haline gelen tekstilerimiz, artık kendi markasını oluşturmak istiyor. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, uzun süredir dünya çapında adını duyuran markaların arkasındaki imzanın Türk tekstilcisine ait olduğunu söyledi. Dünyaca ünlü markaların üretim aşamasında Türk tekstilcisini tercih ettiğini belirten Keçeci, "Yaşadığımız dünya, marka dünyası. Markalar para kazanıyor. Markalar yetenek avcısı olarak işi doğru yapabilecek ustalar arıyor. Ünlü markaların isimsiz güvenilir ustaları da Türkiye'den çıkıyor" dedi. Türkiye'de çok ünlü marka bulunmadığını ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:

'BİZİ KİMSE TANIMAZ'
"Markalarımızı yaratmamız lazım. Ama bu da hemen 'Hadi marka çıkaralım' demekle olmuyor. Belli bir birikim, incelik ve farklılık gerekiyor. İyi bir fason üreticisi olduğumuz kesin, yalnız bizi böyleyken kimse tanımaz. Acilen adımızı dünyaya duyuracak markalar oluşturmamız lazım." Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal da, "Birçok firmanın havlusunu, bornozunu, bezini dokuyoruz ama çok bilinen markalarımız yok. Biz mutfaktayız" dedi.