Taşeron işçiye devlet güvencesi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, taşeron olarak çalışan 500 bin işçinin sorunlarını çözeceklerini söyledi. İşçilerin kamu işçisi sayılmaları da gündemde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2011 Güncelleme 14 Temmuz 2011, 02:28
Taşeron işçiye devlet güvencesi

İÇİNDEKİLER

12 Haziran öncesi seçim meydanlarında en çok tartışılan konuların başında gelen taşeron işçilerle ilgili hükümet adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerin ücretten tazminata kadar sorunlarını çözeceklerini söyledi. Çelik, 500 bin taşeron işçi bulunduğunu, bunların kamu işçisi gibi kabul edilmesi yönünde görüşler olduğunu da hatırlattı.

MESLEĞE GÖRE ÜCRET
Taşeron işçilerin statü sorunları bulunduğunu, tazminat alamadıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti: "Bunların kamu işçisi statüsünde olmaları önerileri var. Taşeron firmalar çalıştırdıkları işçilere bazen maaş da veremiyor, güvenceleri yok. Tazminat alamıyorlar. Çalışma saatleri ile ilgili sıkıntılar var. Örgütlenme sorunları bulunuyor. Bunların tümünü Ağustos'taki üçlü danışma kurulu toplantısında masaya yatıracağız.
Bunların durumlarını güvenceye kavuşturmak için çalışacağız." Çelik, işçilerin ücretlerinin mesleklerine göre olması gerektiğini ifade etti.

TAZMiNAT FONUNA DESTEK
TOBB Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kıdem tazminatı fonu oluşturulması ile ilgili olarak, "Özel sektörle, çalışan kesimin, emek kesiminin diyaloğuyla çözülecek bir konu" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, "Kıdem tazminatında hükümet programındaki prensipleri destekliyoruz" şeklinde konuştu.