Ofiste sex tuzağı

İnternet ve gazetelere eleman ilanı veren tacizciler, 'bana özel ilgi gösterecek, rahat giyinecek' gibi şartlarla tuzak niyetini ortaya koyuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2011 Güncelleme 24 Haziran 2011, 00:00
Ofiste sex tuzağı

İÇİNDEKİLER

Başta internet olmak üzere birçok platformda kendilerini işadamı gibi göstererek 'eleman' ilanı veren birçok tacizci, kadınları tuzağa düşürmeye çalışıyor. İşe ihtiyacı olan kadınların güvenlerini kazanarak ağlarına düşürmek isteyen bu tacizciler aslında niyetlerini verdikleri ilanlarda ortaya koyuyor. 'Gece part-time sekreter, ofiste rahat giyinecek bayan eleman, bana özel ilgi gösterecek asistan' gibi şartlar öne süren tacizciler, kabul edenlere dolgun maaş ve sigorta teklif ediyor.

ŞİRKETİN ADI YOK!
İletişim bilgilerini de açıkca bu ilanlarda yazan tacizciler dolgun maaş sigorta, yol parası gibi vaatler ile kadınları görüşmeye ikna etmeye çalışıyor. Mail yoluyla irtibat kurduğumuz bu ilan sahipleri 'Şirketinizin ismi ne?' sorusuna ısrarla yüz yüze görüşme isteği ile karşılık verdi. Uzmanlar kadınları bu tür ilanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

UZMANDAN UYARILAR:
* İş görüşmesine gideceğiniz şirketi önceden araştırın.
* İnternetten bulunan iş ilanlarında önce şirketin adını ve yerini öğrenin.
* Görüşmeye giderken en az bir tanıdığa haber verin.
* İmkanınız varsa iş görüşmesine giderken yanınızda birisi de bulunsun.
* Şirketi ilgili meslek örgütlerinden soruşturun.
* İş tanımı olmayan 'farklı' ilanlara şüpheyle yaklaşın.

EĞİTİM DEĞİL ÖLÇÜ ÖNEMLİ
İlan veren tacizcilerden birisiyle aramızda geçen mail görüşmesi şöyle:
- Benim acil işe ihtiyacım var ve şartlarınız bana uygun. İş yeri nerede?
- İlandaki konuyu yeterince anlatabildim mi bilmiyorum ama telefonunu verirsen görüşebiliriz. Ya da biraz kendinden bahset.
- Size CV'mi gönderirim. Ancak adresiniz nasıl?
- Ofiste bana yardımcı olacak, zaman sorunu olmayan, özgür, bakımlı, hoş, maddi ve manevi her türlü paylaşım içerisinde olacağım biri olsun istiyorum. Ben mühendisim. İnşaat danışmanlık işleri ile meşgulüm. 41 yaşındayım. 1.82 boyunda 80 kiloyum. Ofis Çankaya'da. İlan sadece iş amaçlı değil. Özel hayatın paylaşımı ve zamanla oluşacak kadın erkek ilişkisi. Onun için CV'den daha çok senin nasıl biri olduğun, fotoğrafın benim için önemli. Ama istersen CV'ni de gönderebilirsin. İşyeri Atakule'nin yakınında. Çankaya'da ..... Caddesi üzerinde. Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

'PATRONA ÖZEL İLGİ'
Anadolu yakasındaki inşaat firmasına fiziği düzgün bakımlı ofis içinde açık giyinecek patronun özeliyle de ilgilenecek evli bekar fark etmez bayan eleman alınacaktır. MSN adresimi ekleyin görüşelim.

'MANEVİ DESTEK'
Danışmanlık hizmeti verdiğim ofisimde hem işlerimle ilgilenecek hem de bana özel ilgi gösterecek fiziği düzgün, bakımlı, 18-35 yaş aralığında maddi ve manevi konularda karşılıklı destek olacağımız part time bayan çalışma arkadaşı arıyorum.

HER GÖRÜŞME 150 TL
Ataşehir'de düzeyli mimarım. Haftada 1-2 gün part time eşlik edebilecek bayan arıyorum. Düzeyli, prezantabıl eğlenceli, dürüst, biri olması tercih sebebidir. Her görüşme 150 TL. Ciddi ilgilileri tanımaktan memnuniyet duyarım.

RAHAT GİYİNENLER
Bayan çalışma arkadaşı arıyorum. Tek başıma çalıştığım iş yerimde, telefonlara bakacak, toplantılarımızda şehir dışına çıkabilecek arkadaşların telefonlarını beklemekteyim. Adaylar görüşmeye rahat kıyafetler giyerek gelebilir.

DOKTORA YARDIMCI!
İstanbul Avrupa Yakası'ndaki home ofisimde bulunmak üzere, 22-30 yaş arası, kendine ve fiziğine güvenen, bakımlı, dış görünüşüne ve giyimine önem veren, "ben sıradan bir kadın değilim diyen..." rahat tavırlı, benimle özelimi de paylaşabilecek bayan yardımcı, asistan, özel sekretere ihtiyacım var.
Belirttiğim özelliklere uygun olduğunuzu düşünüyorsanız bana ulaşın. NOT: Maaş adayın özelliklerine göre farklı değerlendirilecektir.


BURÇİN GÖKTAN