Komşu takasa kaldı

Kriz yüzünden perişan olan Yunan halkı para bulamadığı için ellerindeki malları değiş-tokuş yaparak hayata tutunuyor. Özel takas pazarları açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2011 Güncelleme 10 Haziran 2011, 00:00
Komşu takasa kaldı

İÇİNDEKİLER

Yunan halkı ihtiyacı olan eşya ve ürünleri satın almak yerine kendi aralarında değiş-tokuş yapmaya başladı. Yunan medyası, daha önce ekonomik krizle mücadele eden Arjantin halkının yaptığı ve 'Troueke' denilen bu uygulamanın büyük rağbet gördüğünü duyurdu.

'OVOLOS' DEĞERİ
Atina, Volos ve Patras gibi büyük kentlerde oluşturulan değiş-tokuş pazarlarında euro kullanılmadan yapılan alışverişlerde, değiş-tokuş yapılmak istenilen eşya ve ürünler için özel bir değer tespiti yapılıyor. Malların değeri eski Yunanca'da 'bozuk para-küçük yardım' anlamına gelen 'Ovolos' birimiyle belirleniyor. Yunan halkı böylece ihtiyaçlarını karşılıyor.

50 MİLYARLIK PASTA
Yunanistan 50 milyar euroluk özelleştirme açıkladı. Türk firmaları bu pastadan pay almak isterken Doğuş'un marina, TAV'ın ise Atina havalimanıyla ilgilendiği konuşuluyor.

SOKAKLAR SAVAŞ ALANI
Ekonomik sıkıntı çeken Yunan halkı hemen her gün sokaklarda gösteriler yapıyor. Polis bu gösterilerde sert müdahalelerde bulunuyor.