Tekstilciye vergi indirimi geliyor

Başbakan Erdoğan tekstilcilere, 'Sektördeki 2 milyon çalışanın 350-400 bini sigortalı. Siz kayıtdışılığı azalttıkça üzerinizdeki vergi yükleri de o kadar azalacaktır' diye seslendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2011 Güncelleme 06 Mayıs 2011, 13:02
Tekstilciye vergi indirimi geliyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) düzenlediği 'İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekstil sektörüne önemli mesajlar verdi. Erdoğan, konuşmasında, sektörün üstündeki yükleri azalttıklarını ve hafiflettiklerini söyledi. İşverenlerden kayıtdışı konusunda daha fazla hassasiyet beklediğini kaydeden Erdoğan, "Eğer bu ülke güçlenirse biz sizlerden daha fazla vergi toplamanın gayreti içine girmeyiz. Ama tahmini söylüyorum, bugün hâlâ Türkiye'de yüzde 40-45 kayıtdışı var. Bizim tek kaynağımız var; vergi" dedi.

YÜKLER HIZLA AZALIR
Erdoğan, kayıtdışılık azaldıkça sektörün üzerindeki yüklerin de çok daha hızlı bir şekilde azalacağını vurguladı. Tekstil sektöründe bugün 2 milyon çalışanın bulunduğunu, bunların sadece 350-400 bininin kayıt içinde çalıştığını anlatan Erdoğan, "Bunun farkındayız, ama katlanıyoruz" uyarısında bulundu.

PARA DAĞITIRSAN KİM ÇALIŞACAK?
CHP'nin Aile Sigortası Projesi'ni de eleştiren Erdoğan, "Herkese 600 TL dağıtacaksın, acaba kim çalışır? Böyle bir şey var mı? Yoksullukla mücadele ederken insanları tembelliğe sevk edemeyiz. Bunlar bizim sosyal devlet politikalarımızla yarışmak adına tembelliğe iten, balık tutmayı değil de balık dağıtmayı öneren mantıktır" dedi.

SAHADA BEN VARIM
Merkez Bankası'nın para politikası kararlarını da eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Reel faiz düşecek, düşmeli. Benim Merkez Bankası'na müdahale etme yetkim yok. Ama arazide Merkez Bankası yok, ben varım. Halkın karşısında ben varım. Birisi faizden mutazarrır olduğu zaman Merkez Bankası'nı değil bizi buluyor.''

BANKALARA UYARI
Parayı satarak zengin olan finans sektörüne uyarımızı yapmamız lazım" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz emeği, ürünü satarak zengin olanlarla veya imkan sahibi olanlarla finans sektörünün dayanışmasını çok önemsiyoruz. Bunu adilane yapmak durumundayız. Adilane yapılırsa bu ülke hep birlikte kalkınır."