600 işçi bozuk yemeklere talim!

Günde 14 saat çalışıp fazla mesai alamadıklarını anlatan okurumuz, ekliyor: Bize tüketim tarihi geçmiş yiyecekler veriyorlar. Pek çok kişi zehirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2011 Güncelleme 28 Şubat 2011, 16:25
600 işçi bozuk yemeklere talim!

İÇİNDEKİLER

Bazı işverenler çalışanların haklarını vermediği gibi, bir de kötü koşullar sunuyor. Bilecik'ten arayan bir okurumuzun anlattıkları, tam da bu doğrultuda. Günde 12-14 saat çalışıp fazla mesai alamadıklarını belirten okurumuz, yemekhanelerinin temiz olmadığını, verilen tüketim tarihi geçmiş yemekler yüzünden pek çok kişinin zehirlendiğini ifade ediyor. Okurumuz, işyerinde yaşananları şöyle anlatıyor:

YEMEKHANEMİZ PİS
"Bir inşaat firmasına bağlı olarak yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum. Günde ortalama 12-14 saat çalışıyoruz ama fazla mesai ücreti alamıyoruz. İşveren, 'Şartlarımız bu, işinize gelirse' diyor. Burada yaklaşık 600 çalışan bulunuyor. Herkes aynı durumdan şikayetçi. Yemeklerimiz rezalet.
Hep konserve yemekler geliyor. Tüketim tarihi geçmiş yemekler veriliyor. Bu yemeklerden geçenlerde 25-30 kişi zehirlendi. Ne söylesek boş.

Her itirazımız karşılıksız kalıyor. Mecburen yiyoruz. Kazancımız yüksek değil. Bir de yemek parası vermek istemiyoruz. Yemekhanemizde köpekler yatıyor. kontrol yok, düzen yok, denetleme yok. Sürahilerde çay yapıyorlar, pislik içinde. Ne amir, ne müdür hiç kimse bu duruma karşı çıkmıyor. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz."

Haftalık izin rafa kalktı
"Eşim bir giyim firmasının mağazalarının birinde çalışıyor. 20 gündür izin yapamıyorlar. Mesai alıp alamayacakları belirsiz. Doğum yapana süt iznini bile şu an kullandırmıyorlar.
Yaklaşık 14 çalışan bulunuyor." İSTANBUL

Aylardır maaş ödemiyorlar
"Bir gıda firmasında çalışıyordum. 6 aydır maaşlar ödenmiyor. Bunun üzerine istifa ettim. Hâlâ paramı alamadım. 30 çalışan var. İçlerinde maaş alabilen yok. İşten ayrılanları da sürekli oyalıyorlar." İSTANBUL

Çalışanların çoğu sigortasız
"Bir otelde çalışıyorum. 3 aydır maaşımızı alamıyoruz. Paramızı istediğimizde 'İşi bırak, git' diyorlar. Çalışanların çoğunun sigortası yapılmadı. 30 çalışan var. 20'si sigortasız çalışıyor. İşten ayrılana da ödeme yapmıyorlar." İSTANBUL


BiZE BiLDiRiN
İşyerinizde haklarınız çalınıp, sigortanız yapılmıyorsa bize bildirin. İsminizi gizli tutabilirsiniz. Sorunlarınızı Çalışma Bakanlığı'na iletiyoruz.
Yetkililer el koyuyor...
e-mail: takvim@takvim.com.tr
Faks: 0 212 347 06 77
Telefon: 0 212 354 30 00 0 212 354 37 43