100 bin KOBI'ye 4 milyar lira

KOBİ'lere müjde var! Sanayi Bakanı Nihat Ergün, bu yıl içinde 100 bin KOBİ'ye 4 milyar lira tutarında faizsiz kredi verileceğini duyurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2011 Güncelleme 25 Şubat 2011, 09:51
100 bin KOBI’ye 4 milyar lira

İÇİNDEKİLER

Hükümet, KOBİ'lere yeni destek paketi müjdesi verdi. Bu müjdeyi açıklayan Sanayi Bakanı Nihat Ergün, bu yıl için yeni bir 100 bin KOBİ'lik kredi faiz desteği paketi hazırladıklarını, detayları Nisan'da açıklayacaklarını söyledi.

DESTEK SÜRÜYOR
Bakan Ergün, yönetim kabiliyetini güçlendirecek proje getirenlere, Ar-Ge çalışması olanlara veya güçlerini birleştirmek isteyen KOBİ'lere destek verdiklerini ifade etti. Ergün, "Genel olarak piyasaların canlanması için, kredi mekanizmalarının hareketlenmesi için de kredi faiz desteği uygulaması yapıyoruz. Önce 100 bin KOBİ'ye bir destek paketi açıklamıştık. 70 bin KOBİ'ye kademeli olarak işini geliştirme desteği verdik" dedi. Bu yıl için yeni bir 100 bin KOBİ'lik destek, kredi faiz desteği paketi hazırladıklarını anlatan Ergün, şunları kaydetti: "Bu da 3-4 milyar liralık bir rakama tekabül edecek. Biz faizine destek veriyoruz, anapara riskini banka üstleniyor. Önceliğimiz hiç kredi almamış olanlar."