70'lik ceza

İstanbul E-5 Karayolu'nda hız sınırı 70'e indi. Farkında olmayan vatandaş cezalarla şoke oldu. Cezalar en çok taksici esnafı ile dalgın şoförleri vurdu. 77 ile giden 140 TL, 92 ile giden 290 TL ceza ödüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2011 Güncelleme 15 Şubat 2011, 00:00
70’lik ceza

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da E-5 Karayolu'nda aşırı hız yüzünden kazalar artınca yetkililer harekete geçti. Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla Mecidiyeköy-Avcılar arasındaki hız sınırı 90'dan 70 kilometreye çekildi.

RADAR YAKALIYOR
Yol boyunca bir çok noktaya yerleştirilen radarlar sayesinde 70 kilometreden daha hızlı giden araçlar tespit edilerek, cezalar adreslerine gönderilmeye başlandı. Hız sınırını yüzde 10 ila yüzde 30 oranında aşanlar yani 77 ile 91 kilometre hızla gidenler 140 TL ceza ödeyecek. Aracın hızı 91 kilometrenin üzerinde ise yani hız sınırı yüzde 30'dan fazla aşılmışsa, ceza miktarı da 290 TL oluyor. Uygulamadan en çok etkilenen kesimlerin başında, taksici esnafı geliyor. Yolu sürekli kullanan taksiciler, bazen müşterinin isteğiyle, bazen de dalgınlıkla sınırı aşınca günde birkaç kez radara yakalanıp ceza ödüyor.

DİKKAT EDİLMELİ
Konuyla ilgili TAKVİM'e konuşan İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksicilerin uygulamadan etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: "Taksici esnafı dalgın oluyor ve ceza yiyor. Tabelalar büyütülmeli. Cezaların fotoğraflı olması caydırıcı oluyor. Dikkat artınca cezalar da azalıyor. 290 liralık ceza, bir taksici için 2 gün çalışma demek. O yüzden dikkatli olmak zorundalar."