Yeni moda Bansko

Türk kayakseverler, yaklaşan sömestr tatili için tercihini Bulgaristan'daki Bansko'dan yana kullandı. 199 eurodan başlayan Bansko turlarında yer kalmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 15:37
Yeni moda Bansko

İÇİNDEKİLER

Tatillerini yurt dışında geçiren Türkler'in sayısı her geçen gün artarken, bu vatandaşların son gözdesi Bulgaristan oldu. Sömestr tatiline hazırlanan Türkler, Bulgaristan'ın yıldızı yükselen kayak bölgesi Bansko'yu ilk sıraya aldı. 199 eurodan başlayan fiyatlarla satılan Bansko turlarında yer kalmadı. Türk turistler uygun fiyatından dolayı Bansko turlarına akın ederken, Erzurum ve Uludağ'a gidenlerin sayısı düştü. Tur şirketi yetkilileri, kayağa yeni başlayan ya da yeni yerler arayanların Bansko turlarını Uludağ ya da Erzurum'a tercih ettiğini söyledi. Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Bansko turlarının Schengen vizeli olmasına rağmen Uludağ'dan daha çok tercih edilmesinin fiyat avantajından kaynaklandığını ifade etti. Erkan, "Bansko turları çok satıyor. Bu nedenle hem otobüs hem de uçaklı alternatifler sunduk. Otobüs ile 5 gecelik turların fiyatı 199 ile 219 euro arasında. Uçakla 3 gece 4 günlük turlar ise 349 eurodan başlıyor" dedi. Kappa Tur'dan Kaan İşçil ise Bulgaristan turlarının yüzde 95'ini doldurduklarını belirtti. İşçil, tur fiyatlarının 250 eurodan başladığını kaydetti.

TUR FİYATLARI
Kappa Tur
Başlangıç fiyatı 250 euro
Jolly Tur
3 gece 4 gün: 349 euro 5 gece-otobüsle: 199-219 euro
Anı Tur
5 gece 6 gün-otobüsle:

2011 OCAK'TA İŞLER 10 KAT ARTTI
Sömestr turlarının turizmciler açısından en büyük avantajı, daha kalabalık gruplarla yapılması. Kappa Tur'dan Kaan İşçil, bu yıla da yoğun rezervasyonla başladıklarını söyledi. İşçil, "Herkes bu yıl daha düşük bir büyüme öngörüyor. Ancak ben, 2010 Ocak ayı ile 2011 Ocak ayını karşılaştırdığımda 10 kat daha fazla rezervasyon aldığımızı görüyorum" şeklinde konuştu.


DİLEK TAŞ