Seçim ekonomisi olmayacak

TÜSİAD Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, 'Seçim öncesi ve sonrasında ekonomik dengenin sarsılmasına asla müsaade etmeyeceğiz' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2011 Güncelleme 21 Ocak 2011, 02:45
Seçim ekonomisi olmayacak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, referandum öncesi, "Bitaraf olan bertaraf olur" diye eleştirdiği TUSiAD Genel Kurulu'na katıldı. 'Onur Konuğu' olarak ağırlandı. Patronlar, sözlerini ayakta alkışladı.

Erdoğan, Rahmi Koç'a, "Soyadınız gibi bir markayla yerli otomobil üretelim" dediğini açıkladı.

"Danıştay'ın türbanla ilgili kararı vicdanları yaraladı. Hukuk eğitim hakkını kısıtlamaz. Biz istiyoruz ki, yargı milletin yargısı olsun."

"Biz yasalarla çarpışarak büyüdük. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyiz. Bu, tezgaha konmuş bayat bir tartışmadır."

* * *

Başbakan Erdoğan, genel seçime 5 ay kalmasına rağmen, iş dünyasının seçim öncesi ve sonrasına ilişkin istikrarın korunacağına inandığını söyledi. Erdoğan, "Türkiye, demokrasi tarihinde, belki de ilk kez bir seçimlere ekonomik anlamda bu kadar rahat giriyor'' dedi.

HER GÖSTERGE REKOR...
Başbakan Erdoğan, 2011 bütçesinin de Türkiye'de seçim sürecinde ekonominin hiçbir olumsuzluğa maruz olmayacağının teyidi olduğunu vurgulayarak, kaynağını ortaya koymadan harcama yapmadıklarını kaydetti. Her seçim öncesinde olduğu gibi, mali disiplinden taviz vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Para politikalarının hassasiyetle yürütülmesine destek olacak, seçim öncesi ve sonrasında ekonomik dengenin sarsılmasına asla müsaade etmeyeceğiz'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin küresel krizi başarıyla atlatan ülkeler arasında olduğunu ve parmakla gösterildiğini belirterek, "Tedbiri elden bırakmayacağız, rehavet yok, asla şımarmayacağız'' dedi. Erdoğan, şu anda Yunanistan, İtalya, İspanya ve İngiltere krizin etkisiyle harcamaları kısıtlarken, Türkiye'nin hemen her göstergede rekor kırdığını söyledi.

ERDOĞAN'DAN RAKAMLAR
2010 yılında toplam kredi 421 milyar lira.
2009 yılında bu miktar 293 milyar liraydı.
2002'de ise 32 milyar lira.
Bu krediler içinde ticari krediler de 2002'de 22 milyar, 2009'da 146 milyar iken, 2010 yılında 224 milyar lira oldu.
Merkez Bankası'nın rezervi 2002 yılında 27 milyar dolardı, şimdi 80 milyar dolar.
IMF borcumuz 2002 yılında 23.5 milyar dolardı, şimdi 5.7 milyar dolar.
2002'de 8.5 milyar dolar turizm geliri vardı, turist sayısı 13 milyondu. 2010'da 22 milyar turizm geliri var, turist sayısı 28.5 milyon.

KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALMIYORLAR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu vaatler 200 katrilyonu buluyor. Aklıselimle bakınca, sizler işadamları olarak, böyle bir popülizm olabilir mi? Çok şükür ki bu vaatler ciddiye alınmıyor. Zira, ana muhalefet partisi bile olsa, ekonomik vizyonun bu şekilde ortaya konulması, o anda dahi faizleri yükseltebilir ve bütçeye ağır yük getirebilir."

NOTLAR İPAD'DEN GELDİ
TÜSİAD Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, daha önce kağıtlarla iletilen notları bu kez teknoloji harikası yeni bilgisayar İPad'den okudu. Mustafa Koç'un, Erdoğan'ı notlarını okurken izlemesi objektife böyle yansıdı.