Yurt dışında tatili sevdik

Bayram ve yılbaşı döneminde büyük ilgi gören yurt dışı turları, yaklaşan sömestr tatilinde de gözde. İtalya, İsviçre ve Avusturya'da kayak yapmak isteyen Türk tatilciler, rezervasyonları neredeyse doldurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 12:28
Yurt dışında tatili sevdik

İÇİNDEKİLER

Türkler, yurt dışı tatiline iyice alıştı... Bayram ve yılbaşı dönemlerinde rekor kıran yurt dışı talebi, sömestr tatili için de hız kesmedi. Okulların kapanmasına yaklaşık 2 hafta gibi bir süre kalırken, ailece yurt dışında kayak yapmak isteyen tatilciler tur rezervasyonlarını neredeyse doldurdu. Bu yarı yıl tatilinde, yurt dışı turlara talebin geçtiğimiz yıldan daha fazla olacak gibi göründüğünü belirten turizmciler, kış aylarında olduğumuz için kayak turlarının büyük ilgi gördüğünü ifade ediyor.

TALEP MEMNUN ETTİ
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, geçtiğimiz yıl rekor seviyeye ulaşan yurt dışı tur satışlarının yaklaşan sömestr tatili öncesinde memnun edici seviyede olduğunu söyledi. Tatilin 28 Ocak-13 Şubat tarihlerini kapsadığını, bu periyottaki rezervasyonların yüzde 70'inin şimdiden dolduğunu kaydeden Özkar, özellikle kayak tutkunları için pek çok alternatif olduğuna değinerek, "İtalya'nın dünyaca ünlü kayak pistleri Cortina D'Ampezzo, Courmayeur ve Passo Tonale, İsviçre'de Zermatt ile Avusturya'nın Zell Am See kayak merkezleri revaçta" dedi.

DİSNEYLAND TURLARI
Bu yıl Budapeşte, Viyana ve Prag'ı içeren 3 ülkeyi kapsayan turun da en çok tercih edilenler arasında bulunduğunu anlatan Özkar, çocuğunu da eğlendirmek isteyenlerin 3 gece Paris, 1 gece Disneyland'ı içeren turları tercih ettiğini vurguladı.

İÇERİDE DE KAYAK MERKEZLERİ GÖZDE
Turizmciler, yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de kayak destinasyonlarına yoğun talep aldıklarını belirtiyor. Uludağ'a büyük ilgi olduğunu söyleyen turizmciler, kış soğuğundan kaçmak isteyenlerin ise Antalya'yı tatil seçenekleri arasına eklediğini ifade ediyor. Turizmcilere göre; Abant, Bolu ve termal oteller de ilgi gören yerler arasında.

EN SICAK TERCiHLER
Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, 'havalar çok soğuk Avrupa'da çocuğumuzu üşütmeyelim' diyenlerin Uzakdoğu turlarını, Fas, Dubai ve Beyrut gibi sıcak ülkeleri seçtiğini kaydetti. Özkar, denize girmek isteyenlerin ise ikliminin güzelliği nedeniyle Küba'yı veya Tayland'ın Phuket adasını tercih ettiğini söyledi.