Mardan ışıksız kaldı

Sadece açılışına 45 milyon dolar harcanan Antalya'daki dünyanın en lüks oteli Mardan Palace'ın elektriği borcu yüzünden kesildi. 1.5 milyar dolarlık otel, jeneratörle aydınlatılıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2010 Güncelleme 22 Aralık 2010, 04:25
Mardan ışıksız kaldı

İÇİNDEKİLER

Antalya Kundu'da geçen yıl açılan Mardan Palace Oteli'nde elektrik şoku yaşanıyor. Dünyanın en lüks oteli seçilen ve Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace'ın elektrikleri borç nedeniyle kesildi. Açılışında Hollywood yıldızları Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi isimleri ağırlayan otelin elektriği jeneratörlerle karşılanmaya başlandı.

3 HAFTA ZAMAN VERİLDİ
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ), bir süredir tahsil edemediği 3 milyon 735 bin liralık elektrik borcu için Mardan Palace Oteli'ne taksitle ödeme olanağı sağladı ve bu konuda anlaşma yapıldı.
Ancak, faizleriyle birlikte 4 milyon 417 bin liraya ulaşan borçla ilgili taahhüt yerine getirilmeyince, Mardan'ın elektrikleri kesildi. AKEDAŞ'ın, lükste sınırları aşan otelin elektrik borcunun ödenmesi için yönetimine 3 hafta süre verdiği ve bu süre sonunda ödeme yapılmazsa icra gönderileceği kaydedildi.
Ayda 450-500 bin lira arasında elektrik gideri bulunan 560 odalı Mardan Palace Oteli'nin şimdilik 5 jeneratörle aydınlatıldığı bildirildi.

TAKSİTLİ ÖDEME
180 bin metrekarelik alanda konumlanan ve yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace'ta daha önce de benzer bir sorun yaşandığı, 1.5 milyon liralık borcun taksitlendirildiği öğrenildi. Otel yetkililerince bu borcun sadece 100 bin liralık kısmının ödendiği ifade edildi.

'EVET BORCUMUZ VAR, BUNLAR DOĞAL ŞEYLER'
Mardan Palace Oteli Genel Müdürü Cumhur Özen, tüm dünyada bireyin, kurumların hatta devletlerin bile borcu olduğunu belirterek, bugüne kadar AKEDAŞ'a 7.7 milyon lira elektrik bedeli ödediklerini söyledi. Özen, "Yıl sonu geldiği için hesap kapatmalara gidiliyor. Bunlar doğal işler. Biz büyük bir şirketiz. Ufak tefek borçlarla yıpranmayız" dedi.

İlginç Otel Odaları
Otel Odalarında Unutulan En Tuhaf Eşyalar...
En pahalı otel odaları