Hayır'lı kazançlar

Borsa, referandumdaki 'Evet' coşkusuyla 1. ayda rekor üstüne rekor kırıp 70 bini geçti. Şirketler değerlerini katlarken, rengini belli etmeyen TÜSİAD üyelerinin kazancı ortalamayı geçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2010 Güncelleme 18 Ekim 2010, 11:21
Hayır’lı kazançlar

İÇİNDEKİLER

12 Eylül'de yapılan referandumda vatandaş yüzde 52 ile 'Evet' derken, bundan piyasalar da nasibini aldı. Referandumdan bu yana 1 ay süre geçerken, özellikle borsa rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. 60 bin puan hedefini çok kolay geride bırakan İMKB, önceki gün seans içinde geçtiği 70 bin puan seviyesini, dün yeni bir rekorla yine geçti. İMKB günü 70 bin 166 puandan tamamladı. Dolar 1.4170 TL'ye gerilerken, euronun ise kapanış değeri 1.9720 TL oldu.

BİR AYDA TATLI KÂR
Borsada süren bu 'Evet' coşkusu ile halka açık şirketler son 1 ayda değerlerini katlarken, bu kazançtan en önemli payı referandum öncesi oyunu belli etmeyen TÜSİAD üyeleri ve 'Hayır'cılar aldı. 12 Eylül'de 60 bin 608 puan olan İMKB endeksi, aradan geçen 1 ayda yaklaşık yüzde 16 oranında yükseldi. Patronlar Kulubü'nün üyelerinin kazançları ise bu ortalamanın çok üzerinde gerçekleşti. Özellikle bankalar başta olmak üzere birçok büyük şirketin piyasa değeri ve hisse fiyatları sürekli yukarı doğru çıktı. Borsada işlem gören halka açık 135 şirketin üye olduğu TÜSİAD, böylece diğer şirketlerle birlikte 'Evet' oylarının getirdiği tatlı kazançtan önemli bir pay almış oldu. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner referandum öncesi oyunun rengi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile polemiğe girmiş ve gerginlik yaşanmıştı.