Esnafa erken bayram

Başbakan Erdoğan'ın müjdelediği yeniden yapılandırma çalışmasının detaylarına TAKVİM ulaştı. Borçlar yüksek faizden kurtarılacak, TÜFE'ye endekslenip en az 6 ay taksit yapılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2010 Güncelleme 04 Eylül 2010, 02:00
Esnafa erken bayram

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftar yemeğinde vergi ve pirim borçlarına yeniden yapılandırma olacağını gündeme getirdi. Erdoğan'ın bu konuda çalışma yapılması için ilgili bakanlara talimat vermesiyle başlayan süreçte sona yaklaşılıyor. Önceki gün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın faiz indirimi ve taksitlendirmeyi kapsayan bir çalışma yaptıklarını açıklaması esnafa erken bayram yaptırdı. Ağır faiz yükü altındaki esnaf, şimdi düşük taksitlerle borçtan kurtulma imkanına kavuşacak. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri de konuyla ilgili çalışma başlattı. TAKVİM'in ulaştığı bilgilere göre; esnafı en çok zorlayan yüksek faiz oranlarının düşürülmesi gündeme geldi. Bu gecikme faizleri, borçlunun lehine olacak şekilde TÜFE ya da ÜFE'ye endekslenecek.

DESTEK YAŞIYOR
Borçlara uygulanacak taksit sayısı ise en az 6 olacak ve borca göre artırılabilecek. Hükümetin girişimini olumlu bulan esnaf temsilcileri de çalışmanın bir an önce bitmesini bekliyor. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, girişimin doğru bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Bilindiği gibi, ülkemizde uygulanmakta olan vergi ve prim oranları yüksek olup, mükelleflerin, özellikle sanayicilerin uluslararası rekabet olanaklarını zorlamaktadır'' diye konuştu.