Bayrağımızı 14 ülkede gururla dalgalandırıyoruz

Çalık Holding'in düzenlediği iftarda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, 14 ülkede 20 bini aşkın çalışanla Çalık Grubu'nun ülkemizi gururla temsil ettiğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2010 Güncelleme 15 Ağustos 2010, 00:00
Bayrağımızı 14 ülkede gururla dalgalandırıyoruz

İÇİNDEKİLER

Çalık Holding, medya, enerji, inşaat, telekom, tekstil, finans ve maden sektöründen yönetici ve çalışanlara, Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de önceki akşam iftar verdi. Yemekte konuşan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, "Grubumuz, bugün, geniş bir coğrafyada, 14 ülkede ve 20 bini aşkın çalışanımızla ülkemizi temsil etmekte ve bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır. Türkiye, Avrupa, Orta Asya, Balkanlar, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı içine alan, İstanbul'a 5 saatlik uçuş mesafesindeki havza, dünya nüfusunun ve ekonomisinin 3'te 1'ini ve dünya hidrokarbon rezervlerinin yüzde 65'ini barındırmakta ve bu bağlamda, hem ülkemiz, hem de grubumuz için büyük fırsatlar vaat etmektedir" dedi. Çalık Grubu'nun kurduğu başarılı ve sürdürülebilir iş ortaklıkları ve gerçekleştirdiği başarılı projelerle global bir oyuncu haline geldiğini ifade eden Çalık, "Çalık Grubu, bölgesinin ve içinde bulunduğu sektörlerin en değerli ve en başarılı şirketlerini oluşturma vizyonuna sahiptir. Bu yolda ilerlerken, çevreye, insana, etik değerlere, bulunduğumuz ülkenin kanunlarına ve kültürüne saygılı olmamız ve her koşulda verdiğimiz sözün arkasında durmamız gerekir. Bu amacı gerçekleştirmek için gerekli olan azmin, yeteneğin ve dinamizmin arkadaşlarımızda var olduğunu biliyor ve buna güveniyorum. Çalık Grubu, çalışanları ve iş ortaklarıyla, büyük ve güçlü bir ailedir. Grubumuzun başarısı, öncelikle arkadaşlarımızın başarısıdır" diye konuştu.

KISKANILAN ÜLKEYİZ
Yemekte bir konuşma yapan Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak da, Çalık Grubu'nun hem yurt içinde hem de Orta Asya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da, enerji, inşaat, tekstil, finans, telekom, medya ve maden sektörlerinde yatırımlarını güçlendirdiğini ve yeni yatırımları hayata geçirdiğini söyledi.

SİNERJİ YAKALANDI
Albayrak, "Ülkemiz, dünyanın en güçlü devletlerini dahi derinden etkileyen global krizden en az etkilenen ülkelerden biri olarak, batılı ülkeleri kıskandıran güçlü bankacılık sistemi, genç nüfusu, güçlü sanayi altyapısı ve güçlü kamu maliyesi sayesinde dünyadaki en dikkat çeken ekonomilerden biri haline gelmiştir. Türkiye'nin bölgesinde ve küresel boyutta güçlenen siyasi profili hem Türk mal ve hizmetlerine olan talebi artırmakta ve ihracat kompozisyonunu çeşitlendirmekte, hem de turizm gelirlerini büyütmektedir. Çok önemli dönüm noktasında olan ülkemizin güzide gruplarından Çalık Grubu da, bu olumlu makro ortama paralel olarak istikrarlı büyümesini sürdürmekte ve global şirketlerin birlikte iş yapmayı tercih ettiği uluslararası bir oyuncu haline gelmektedir" dedi. Albayrak, yakalanan sinerji ile grubun odaklandığı 7 sektörde de girişimciliği ve saygınlığı ile kendisini 'dünya şirketi' olarak konumlandırırken bulunduğu her ülkede bölge halkına katma değer sağladığını kaydetti.

MEDYA BAŞARISI
Albayrak, "Grubumuz her sektörde değişim ve gelişimin öncülerinden birisi oldu" dedi. Grubun faaliyet gösterdiği sektörlerdeki gelişmeleri de tek tek anlatan Albayrak, medya grubunun 2010'da performans çıtasını yükselttiğini belirtti. Albayrak, medyanın özellikle kurumsal yönetim olarak çok başarılı bir dönem geçirdiğini anlattı. Albayrak, enerjide Samsun- Adana petrol boru hattı ile Yumurtalık Rafineri projesinin 2011 yılı itibariyle inşaasına başlanması için bu yıl büyük gelişmeler yaşandığını kaydetti. Berat Albayrak, inşaatta hem yurt içinde hem de yurt dışındaki birçok önemli projelerin hayata geçtiğini söyledi. Dünyanın önde gelen bankaları krizle mücadele ederken, Aktif Bank'ın toplam aktiflerinde yüzde 130 büyüdüğünü anlatan Albayrak, "Arnavutluk'un en iyi bankası olan BKT ise 2010'da şube sayısını 68'e çıkarırken aktif büyüklüğünü yüzde 15 artırmayı başardı" dedi.