Eagle Mobile'a büyük övgü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2009 Güncelleme 12 Kasım 2009, 15:41

İÇİNDEKİLER

Çin Başbakan Yardımcısı Zheng Dejiang ile Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İlir Meta, Çalık Holding'in Arnavutluk yatırımlarından Eagle Mobile'ı ziyaret etti. Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık ve Huawei Technologies Genel Müdürü Renzheng Fei tarafından karşılanan Meta ile Dejiang, Eagle Mobile'ın teknik yatırımlarını denetleyip, dünya standartlarının üstünde GSM hizmeti sağlayan teknolojiler hakkında bilgi aldı.

'TAKDİRLE KARŞILIYORUZ'

Arnavutluk Başbakan Yardımcısı İlir Meta, "Yapılan bu yatırımlar Arnavutluk'un gelişmesine ve modernleşmesine büyük katkı sağlıyor. Hükümetimiz ve halkımız adına Eagle Mobile nezdinde Sayın Ahmet Çalık'ı kutluyor ve takdir ile karşıladığımız bu yatırmların daha da artması temenni ediyorum" dedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇalıkÇalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇalıkMeta, Çalık Holding'in Arnavutluk'taki 3 büyük yatırımı, Banka Kombetare Tregtare (Ulusal Ticaret Bankası), Albtelecom ve Eagle Mobile'ın üst düzey yöneticileriyle de bir araya gelip Arnavutluk'taki yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı. Ardından, Eagle Mobile'ın dünyaca ünlü Arnavut asıllı Amerikalı oyuncu James Belushi ile hazırladığı yeni imaj kampanyasının da ilk gösterimi yapıldı. Ziyaret sırasında, Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık ve Huawei Technologies Başkanı Renzheng Fei arasında ikili bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, iki büyük grup arasında Arnavutluk'ta başlayan başarılı işbirliğinin diğer bölge ülkelerinde de genişleyerek devam etmesi ve stratejik işbirlikleri konusunda prensip anlaşmasına varıldı.

ANLAŞMA İMZALANDI

Eagle Mobile ile Huawei Technologies yöneticileri, Ali Taşkın ve Renzheng Fei, Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'nda iki başbakan yardımcısının katılımıyla, ülkeye 3G ve diğer yeni teknolojileri getirecek anlaşmaya imza attı. Arnavutluk'a 3G teknolojisini getiren ilk GSM operatörü olma ünvanına sahip Eagle Mobile, Telekomünikasyon Kurumu'na lisans için başvurmuş durumda.