İSPARK'a mı ceplerine mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2009 Güncelleme 26 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

İSPARK,İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin son dönemde gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri. Tamam sokak otoparkçılığı da diyebilirsiniz ama sonuçta, ödediğiniz para şehir bütçesine gidiyor. Ve bir şekilde bundan yararlanıyorsunuz. Ayrıca değnekçilerden temizlenen sokaklar bir düzene girdi. Ve yeterli olmasa da otopark yapımına başlandı. En azından otopark sorununun bir adresi var. Saat belli, ücret belli oldu.

Numara basit

Zaman zaman özelleştirilmesi de gündeme gelen İSPARK'ta işler tıkırında mı gidiyor acaba? Sokaklarda görev yapan elemanların davranışları normal. Aracınızı park ederken yardımcı bile oluyorlar. Ama içlerinde öyle uyanıklar var ki bir İSPARK'a, bir ceplerine çalışıyor sanki. İşte şikayetlerin yoğunlaştığı üç nokta. Levent Çarşı karşısı, İstanbul Valiliği yanı ve İTO'nun yan sokağındaki İSPARK otoparkları. Buralarda otomobilinizi park ettikten sonra 5 TL veriyorsunuz ama fiş verilmiyor. Hiç verilmiyor değil elbette. Park elemanı sizi gözüne kestirdiyse, fişin tükendiği, arkadaşının almaya gittiği gibi bahane uyduruveriyor. Dönüşte verebileceğini de söylüyor. Ama döndüğünüzde ne aracınıza konulmuş fişi ne de görevliyi bulabiliyorsunuz. Arada kaynayıp gidiyor. Bir günde kaç defa bu numara çekiliyor bilmiyorum ama, belediyenin yeni gözdesi İSPARK'a bu denetimsizlik yakışmıyor.

Polonyalı'ya var Konaklı'ya yok
İzmir'in Konak İlçesinde, Aliağa-Menderes hafif raylı sistem kapsamında evleri istimlak edilen Hilal Mahallesi sakinleri isyan ediyor. Kamulaştırmaları tamamlanan Kemer-Halkapınar kuşak hattı sınırlarında ikamet eden 41 aile belediyeden yardım bekliyor. Belediyenin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, geçen günlerde Konak Belediye Meclisi'nin Polonya'daki ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 20 bin liralık yardım önergesini hatırlatarak ilçe sınırları içinde yaşayanlara da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Başkan Hakan Tartan'ın kendilerini yok saydığını dile getiren mahalle sakinleri, yaşadıklarına isyan ediyor.

Toz içinde kalıyoruz
Bizler Beylikdüzü Barış Mahallesi sakinleri olarak hergün toz toprak içinde perişan oluyoruz. Mahallemizde bulunan Sürmen Center Alışveriş Merkezi'nde inşaat çalışmaları sürüyor. Burada işçiler çalışıyor ve binayı yeniliyorlar. Buraya kadar her şey normal. Ama normal olmayan uyguladıkları yöntem. 2009 yılındayız. Artık inşaatların kapalı alanlarda yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bizim burada işçiler tüm işlerini yolun ortasında yapıyor. Mermerleri keserken her taraf toz duman oluyor. Üstelik her tarafa kurdukları iskeleler vatandaşlar için büyük tehlike arz ediyor. Bu manzaralara Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri nasıl razı oluyor? (Mahalle sakinleri)

'Krizi biz çıkarmadık'
Samsun'un Kavak İlçesi Köseli Köyü'nde yapılması planlanan çimento fabrikasına köylüler karşı çıkıyor. İl Genel Meclisi'nin aldığı kararı protesto eden köylüler, "Ekonomik kriz, işsizlik, göç gibi sorunlardan söz ediyor. Bu sorunları biz çıkarmadık. Fabrikayla meydana gelecek sağlık sorunları daha tehlikeli" diyor.

500 numaralılar
Yenibosna'dan kalkıp, çevredeki beldelere giden 500 numaralı otobüsler hiçbir kural tanımıyor. Duraklarda uzun süre bekleyen otobüslerin muavinleri çığırtkanlık yapıyor. İETT denetçileri bunları hiç görmüyor mu? Şikayetlerimize kulak verin.

Cam atıklar
Başakşehir 2. Etap'ta cam atıklar için konulan büyük kutu kaldırıldı. Kağıt ve plastik atıklar için çöp kutusu konuldu. Ama cam atıklar için olan neden kaldırıldı anlayamadık. Atık kutusu tekrar konulsun.

Yolu kapatıyor
İSTOÇ'ta yapımı devam eden büyük bir iş merkezi ve otel var. Uzun zamandır devam eden inşaat dolayısıyla yan yol tek şeride indi. Yetkililer, bu inşaatın yolu kapatmasına neden izin veriyor?